vagentilldromhuset

2012-05-29
16:17:50

Vill ha

2012-05-29
09:44:03

ingen bra tisdag =(

Hejsan på er

Jag är hemma från jobbet idag! Jobbar bara halvdag på tisdagar och eftersom jag vaknade med huvudvärk och yrsel bestämde jag mig för att vara hemma och vila. Så efter tre timmar sömn så känns det iaf bättre. Men jag ska på massage i eftermiddag så då kan jag förhoppningsvis bli av med detta!

Uffe har nu kaklat, lagt klinkers och fogat badrummet. Nu är det snart dags för att montera toastol, handfat och dusch, sååååå skönt det ska bli! =) Ni ska få bilder sen, det LOVAR jag!

Jag har en massa ren tvätt som skulle behöva vikas och strykas, men det är ju så tråkigt. Jag ska sitta i soffan och ta det lugnt ett litet tag till sen får vi se om jag tar tag i det.

Denna tisdag började inget bra, men jag hoppas att den blir bättre =)


Kram på er





2012-05-27
10:10:02

Altan

Hejsan på er

Förra veckan rev Uffe och Adde vår inglasade och väldigt dåliga altan. Den var väldigt fuktskadad. Jag tänkte visa er några bilder!!



Här har de plockat bort nästan alla glasrutor




Det var inte lätt att riva denna byggnad då allt hängde ihop med allt annat, men här har iaf taket tillviss del försvunnit




Det som är kvar av den gamla altanen är nu plåträcket så vi kan använda den iaf


Snart kommer ni även få se bilder på nya badrummet. Uffe ska foga nu! =) Gillas skarpt. Nu väntar tvätten på att bli sorterad och tvättad så det är väl bäst att sätta igång ;)


Grattis till min fina mamma på morsdag!



Kram på er





2012-05-23
18:08:32

ännu en kortvecka =)

Hejsan!

Idag är det alltså fredag! Iaf för mig, hahaha! Planeringsdagar på jobbet och eftersom jag inte vet om jag får vara kvar så behöver jag inte vara med och kan då vara ledig =) Imorgon ska jag åka till kuratorn och sen ska jag kolla lite grejer i stan. Fredag är det marknad med syster och Nilo!

Jag har vattnat mina fina jordgubbsplantor, potatis, rödbetor och morötter! Längtar tills jag kan skörda =)


Kram på er





2012-05-19
09:15:55

Utedag och päronpaj

Godmorgon på er!

Jaja, jag vet att klockan är ÖVER nio, men jag har faktiskt varit uppe en stund. Jag ska börja med att göra smuldeg, idag ska det bjudas på päronpaj med vaniljsås, muums! Men det blir efter vi har grillat korv med familjen "Wallerhult" =)

Det blir en utedag idag. Adde ska riva altanen och ta det material han vill ha och sen kan vi kasta resten, Yeahh! Efter takbytet på huset, gick alla på altantaket och det har blivit ännu mera trasigt. De dagar då det regnar droppar det inte längre in vatten utan nu "pissar" det in vatten och innertaket är alldeles mögligt så vi vill inte sitta därute längre! 

Den fina blomman jag fick av familjen "Wallerhult" blommar nu så fint



Visst är den fiiiin?!


 
Bakade radiokaka i torsdags, men jag delade lite på bitarna, den blev väldigt mastig. Nästa gång ska jag testa med mer kex och med ljuschoklad istället =) Men god var den!



Ser ni det hjärtat?



Min klematis som jag aldrig gjort något med...BLOMMAR!!!! =)



Höstiga färger såhär på våren, orange/röd gullviva.



Nu är det bakning som gäller!



Kram på er




2012-05-18
10:56:53

bara fredag =)

Hejsan!

Det är så fantastiskt skönt att kunna säga att det bara är fredag =) Långledighet är härligt!

Igår var Nilo här medan hans föräldrar var på shoppingtur! Vi hade en mysig stund ♥ han är ju fantastiskt fin den lille gossen. 

Idag har jag planterat jordgubbar, men jag har inte lagt in foton i datorn än så det får ni se senare. Uffe kaklar i badrummet. Men jag måste nog åka ner till Finspång och köpa ett nät till "gubbarna" och då ska jag passa på att köpa lite korv och korvbröd till grillningen imorgon =) Kusin med familj ska komma hit och han ska riva altanen, byggställningen ska upp och även Nilo med famlílj kanske kommer!

Jag avslutar med ett kort från bröllopet för 10 månader sedan =)




Kram på er




2012-05-15
20:15:09

kortvecka
Ja, imorgon kan vi säga att det är fredag =) det gillas massor!! Har inget vettigt att skriva idag, men tänkte iaf titta in så att ni inte glömmer mig. Idag har jag varit och lämnat Oriflame-produkter och även gosat med lille Hugo =) Nu sitter jag i soffan och väntar på att hockeyn ska börja. Hoppas att Sverige spöar Lettland ordentligt!

Imorgon är det jobb som gäller. Sen ska jag träffa Hanna K på lite fikamys och efter det blir det mys med Nilo och syrran och så blir det även ljusparty hos kusin Petra på kvällen.

Jag glömde visa den fina blomman som Uffe och jag fick av Hugos föräldrar i lördags, här är den



Visst är den fin! Nu har liljorna slagit ut oxå =)

Måste ju även visa en bild på Hugos doppresent som han fick av oss, mamma och pappa, syrran, jimmy och Nilo



Nilo var snabb att testköra den, fast det inte var hans ;)



Kolla in emblemet: Agent Hugo! Snygg va?


Näe, nu ni börjar Hockeyn alldeles strax!


Kram på er



2012-05-13
11:32:14

soliga söndag
Hallå på er därute!

Hoppas att eran söndag har börjat som för oss, med frukost ute i solskenet =) Härliga underbara väder!!

Igår var det dop för hela slanten. Lilla Hugo döptes och Uffe och jag var faddrar till den lille glada gossen. Jag kommer inte lägga ut nån bild idag på själva dopet, eftersom jag vill ha tillåtelse från Hugos föräldrar att lägga upp kort här på bloggen. Men ni ska iaf få bilder på muffinsarna som jag gjorde =)




Citronmuffins som jag har dekorerat med frosting som jag färgat blå, hjärta i marsipan och en Ahlgrens bil! Söta blev dom tycker jag!





Detta är chokladmuffins med marshmallowfluff och toppad med en blomma i blå och cremevit marsipan och blåa sockerpärlor!

Hugos dopdag var jättefin och han var så snäll hela tiden i kyrkan! Grymt jobbat Hugo =)


Men idag passar jag på att visa er fler bakbilder så får vi se om det kommer några bilder från dopet senare!

Här är muffins jag gjorde till ett tupperware party för ca två veckor sedan



Marshmallowmuffins med jordgubbsmousse och sockerpärlor.


Tårtan vi åt på valborg såg ut såhär:




Det var nog allt för nu!


Kram på er




2012-05-08
12:49:54

Väntar på samtal

Hejsan!

Jag sitter och väntar på samtal från vårdcentralen... dom ska ringa om en kvart! Jag måste verkligen förnya min pollenallergi-recept. Försökte göra det på nätet igår, men då ska man vänta TRE dagar på en bekräftelse. Ehh det går INTE!!! Jag måste haa medicin NUUU!!!


Jag skulle behöva stryka två uppsättningar med sängkläder , måste nog göra det idag. Min lista på att-göra-saker är hur lång som helst känns det som =) Men om jag börjar beta av listan så känns det säkert bättre, så idag börjar jag =D

Så här ser listan ut just nu:

vårdcentralen

stryka

muffins-dekorationer -  påbörjad

frosting

marshmallowfluff

betala tupperware

fixa dopkortet till Hugo

fixa fram två dikter/verser för barn

göra en lista på engelska ord till engelska lekionen i morgon =/

putsa fönster

städa

tvätta

vattna

skicka iväg ansökan om examenbevis


Det är det jag kommer på nu =) Men jag börjar idag så ska det nog reda ut sig, eller vad tror ni??? =) Listor är det bästa som finns!

så det är väl bara att sätta igång

Kram på er






2012-05-06
09:53:52

Oriflame

Idag blir jag säljare för Oriflame! =) Kl 15.30 ska jag och några andra in till Norrköping för att få en visning av deras produkter och kanske göra en beställning ;) Jag älskar deras produkter och tycker att det är en bra möjlighet att få sälja och få tillgång till deras produkter lättare.

En helt annan sak! Jag får varje år, när det börjar bli varmare ute, en massa vattenfyllda blåsor på fingrarna. Nu har dessa blåsor spridit sig upp på händerna. Det kliar sååå mycket. Jag har fått en salva för detta och den hjälper en del. Så nu fick jag in lite klagan oxå ;)

Igår skulle vi grilla fisk, men det var lite för blåsigt för att vi skulle vilja tända grillen. Så istället valde vi att lägga folieknytena i ugnen och koka delikatesspotatis till. Vi serverade med skagenröra, rödlök och Brinks Saltgurka. Såååååå himla gott blev det, så det kommer vi att göra måånga gånger till =)

Syrran har gett sitt godkännande till att lägga ut bilder på min fina systerson så här kommer några =)



Uffe med lilla Nilo som endast var fyra dagar gammal här ♥




Nilo är en liten tänkare





Visst ser han ut som en liten docka? Han är ju såå fin ♥




Skrutten med sin fina mamma ♥


Har massa bilder så ni kommer att få se fler en annan dag =)


Nu ska jag göra mig iordning.


Kram på er






2012-05-05
10:49:47

blåst

Hejsan!

Jag trodde att jag skulle blåsa bort på min promenad nu på morgonen, men det var iaf inte kallt. Jag har bytt promenad-spår. Nu går jag en runda på 5.2 km istället för 3.5 km. Det känns skönt och jag får ytterligare tid på att grubbla om allt och inget ;) Jag tänkte baka direkt på morgonen, men jag var tvungen att sätta igång diskmaskinen som både jag och min kära make missade igår. Därför passade jag på att ta en promenad först, men nu står bakning på schemat. Det var jättesmidigt att baka chokladmuffinsen igår så jag hoppas att det går lika smidigt idag, när jag ska baka citromuffins.

Längtar till kvällen då jag ska grilla fisk. Fisk är nog det godaste som finns! Om jag hade bra fantasi så skulle jag äta fisk varje dag, men då gäller det ju att man har ett helt gäng med recept som man kan göra. Sen är det klart att en och annan kycklingfilé elle köttbit oxå skulle få slinka in i menyn =)

Nu såg jag vilken hög med ren tvätt som ligger och väntar på att bli vikt eller strykt, kanske måste ta tag i det i dag oxå och vattna mina stackars växter =( Skulle vilja köpa en massa nya blommor och sen vill jag ha gröna fingrar så att de kan få leva och må bra hemma hos oss. 

Jag har flera gånger tänkt att jag ska lägga ut nått fint kort på min finfina systerson, men jag har glömt att fråga om det är ok, med hans föräldrar så därför har ni inte fått nått fint kort på han än ♥

Nu väntar bakning =)


Kram på er




2012-05-04
17:50:02

Freeedag
Härliga fredag, härliga soool! Jag sitter just nu i soffan efter att ha bakat 60 stycken mini-chokladmuffins till dopet nästa vecka, imorgon blir det 60 stycken mini-citronmuffins =) Nästa fredag ska de dekoreras. Så dekorationerna måste påbörjas i helgen! Annars har denna fredag bjudit på jobb och huvudvärk, det sistnämnda hade jag gärna sluppit, men sånt är livet det är ju iaf sol =)

Imorgon blir det som sagt bakning, men på morgonen ska jag ner till gymmet en sväng och sen blir det nog en promenad efteråt. På kvällen blir det nog lite grillat, fisk i folie med pressad potatis och nån god kall sås till :) mums!

Jag hoppas att ni får en fin och trevlig helg!!


Kram på er






2012-05-03
19:47:27

Tisdag fast torsdag
Den här veckan är ju helt snurrig. Idag började jag dagen med att nästan somna på toaletten, usch för öppningsdagar! Sen har jag varit galet trött hela dagen, men när jag kom hem gick jag ändå ut på en promenad. Behövs alltid de dagar då jag varit hos kuratorn, skönt att få reda ut och fundera kring det som sagts. Jag har betsämt mig för att berätta min historia här på bloggen, men jag vet inte riktigt när, eftersom det kommer att ta lite tid, men det kommer.

Det blir ett väldigt kort inlägg för att visa att jag lever, men jag måste skriva ut betygsintyg och recept så jag kan skriva inköpslista, det blir ju lite bakning i helgen =)

Ha en bra snöfri fredag!


Kram på er





2012-05-01
09:35:32

1 maj
Valborg spenderades med nära och kära som jag skrev igår. Det blev en tidig kväll, vilket var jätteskönt =) Jimmy skulle jobba natt, pappa skulle börja imorse och Hugo blev lite trött och de åkte hem. Tack för en trevlig kväll med mysigt sällskap!


Idag ska jag åka ner till Finspång och köpa lite marschmallow så jag kan göra muffins tills i morgon då det är Tupperware-party hemma hos Anna! Imorgon är det även dags för jobb igen.

Ha en lugn, varm och fin 1 maj så hörs vi snart igen =)


Kram på er