vagentilldromhuset

2012-04-30
13:51:57

Valborg!


Idag kommer mamma, pappa, syster med familj och Addde med familj. Det ska bli trevligt! Vi ska grilla lite och det bjuds på kyckling, fläskfilé och mina hemmagjorda hamburgare och till detta blir det klyftpotatis, sallad, kalla såser och en varmsås. Till efterrätt blir det dajmtårat som jag dekorerat med marsipanblommor i grönt, gult och rött.

Igår, efter vi kommit hem från Johanna och Nisse. Så gick vi ut i trädgården och räfsade lite och jag fixade ihop lite som Adde kan elda idag =) Jag passade även på att ta lite kort med stora objektivet.





En massa blå scilla mellan vattenbrunnarna!



Blå pärlhyacinter.



Klematis som jag aldrig rört (glömmer alltid bort den) står nu med gröna blad, får se om det kommer några blommor på den i sommar.



Dessa vita blommor vet jag inte vad de är, tror inte det är snödroppar iaf.




Rosa hyacint ute en av rabbaterna som aldrig sköts heller ;)



Lite mossa/lava på muren.



Rabarberna  som ska bli saft och paj så småningom.



En tulpan.



En fjäril.





Stenplattor uppradade vid lekstugan.





Var tvungen att testa och ta en bild mot solen.




Locket till vår eldningstunna!


Det var lite bilder! Nu önskar jag er alla en trevlig valborg!


Kram på er







2012-04-28
10:07:59

Soliga lördag =)
Åhh, vad härligt det är att vakna till solljus! Jag blir alldeles varm i hjärtat!! Jag gick upp, hängde upp tvätten som låg i maskinen och sen gick jag ut på en test-runda med mina nya skor. Det gick jättebra! Har inte alls lika ont i fötterna nu som jag hade med de andra skorna, det gillas massor! Tror att det blir att försöka mig på den lite ängre rundan nån av dagarna då jag är ledig. Ska även dra ner till gymmet nån dag. Jag måste verkligen ta mig förbi denna jobbiga period. Det har ju gått så bra på gymmet under en period nu, jag har kunnat öka vikterna snabbt och jag har känt att det har varit lätt, MEN NU, det är såå jäkla tungt. Jag har nog kommit till första biten då musklerna bara säger stopp, nu ska vi ta det lite lugnt =) Jag har försökt hitta träningshandskar nånstans men inte hittat nått än, måste leta vidare.

Testade en supergod yoghurt nu på morgonen: Valio Päron (utan fruktbitar) Sååå god!!

Jag rekomenderar den varmt!


Uffe ska börja kakla imorgon =) Jippi!!!!  Men vi får se om han orkar, idag ska vi till Nisse och Johanna och äta gott, dricka gott och ha en mysig kväll! Älskar att umgås med dessa fina människor ♥ De är vad jag kallar riktiga vänner, de finns hos oss i vått och torrt och vad som än händer så vet jag att de kommer finnas vid vår sida! Sådana vänner växer inte på träd!

Nu ska jag nog ta tag i lite muffinsbak =)


Kram på er






2012-04-27
20:21:45

Fredag
och ledig i fyra dagar! Skönt!!

Idag har jag köpt nya skor, till mina promenader! Jag hoppas att jag inte kommer ha lika ont i fötterna efter jag har varit ute och gått.


Så här ser dom ut =) Jättesköna, måste nog ta ut dom på en testrunda imorgon =)

Vi har handlat idag! Mat och fix och sånt vi behövde, känns skönt att ha storhandlingen gjord.


Hoppas att ni får en trevlig helg allesammans!


Kram på er




2012-04-25
16:21:43

Elvisp!
Hejsan!

Dilemmat är över =) Jag köpte den bruna. Den är sååå fin! Så Losan och Helena jag såg era råd nu och gick på det, fast jag inte visste det innan ;) Hanna: ja, de ska ha en bebis =)

Imorgon blir det en rörig dag på jobbet känns det som just nu iaf. Jag öppnar som vanligt på frita, sen ska jag vara i förskoleklassen en timme och sen i ettan, samtidigt ska jag ha TVÅ stycken prao-elever med mig hela dagen och vid 10 kommer en vikarie som ska vara med mig i ettan oxå... Kommer bli jobbigt med en massa andra människor som inte är insatta i rutinerna, men jag hoppas på att det ska gå bra iaf!

Uffe är hos tandläkaren nu, så jag kom på att jag skulle elda lite för varmvattnet, men nu brinner det iaf i pannan. Jag måste ta tag i lite förberedelser inför morgondagen, men jag skulle även vilja testa elvispen, kanske en kladdkaka?! Vi får se ;)

Kram på er




2012-04-24
18:06:20

Hällöööö
alla fina människor här ute på webben =) Idag har solen tittat fram lite då och då och så har det varit riktigt skönt ute, inte kallt alls!! Sånt kan jag gå igång på ;) Visst blir man väl lite gladare nu när det börjar bli varmare ute?!?!?!

Jag hade en kurator tid, men den blev inställd (tyvärr hann jag åka in till stan innan jag fick veta det). Jag hade träningsväskan packad i bilen så det var ju bara att åka hem och träna då! HELA vägen från Norrköping till Finspång satt jag och försökte hitta på en MASSA bra ursäkter till varför jag inte skulle behöva träna just idag. En anledning var mitt förbaskade knä. MEN jag stannade till på gymmet och satte mig på cykeln i 20 minuter, efter tio började det göra ont så då gick jag vidare och körde mitt styrketräningsprogram på 30 minuter. Sen skulle jag duscha, men då hade jag massa energi så då åkte jag istället hem och gick en promenad på 40 minuter =) SÅ NU KÄNNS DET BRA =)

I helgen som var, var vi hos Anna och Susanne och käkade GOD lasagne med älgfärs och en GOD kladdkaka till efterrätt, mums. Sen myste vi massor! Vi fick även titta på bilder på deras underverk som väntas komma i slutet på oktober ♥

Denna helg ska vi mysa med Nisse och Johanna, vi ska dricka SKUMPA =) Kommer inte ens ihåg när jag drack sist. Det är ganska skönt att vara nykter, man är aldrig dålig dagen efter, men den här helgen blir det nog lite annorlunda =D MEN jag vill iaf inte bli jättefull och jättebakfull, usch!

Imorgon ska jag åka in till stan och köpa en ny elvisp! Jag kan inte bestämma mig för villken färg jag vill ha =)

Vad säger ni?? Den oranga eller bruna?? Sååå mycket 70-tal och så otroligt coola!! Nån av dem blir det =)


Nu ska jag gå till kylen och hämta vindruvor =)


Kram på er





2012-04-19
16:03:33

Hejsan Hoppsan!
Vart tog den här veckan vägen????? Först var det måndag och nu är det torsdag eftermiddag, fattar ingenting! Imorgon börjar helgen =) Hur roligt det än är att jobba så måste jag säga att helgerna är inte helt fel dom heller ;) Ihelgen ska vi träffa finaste Anna och Susanne! Gillas massor!! Vi ska äta gott och mysa lite.

Jösses, hade saker att skriva, men de bara försvann från huvudet, har ingen aning om vad jag ska skriva så jag fåår helt enkelt lämna det till en annan dag, HA sjukt! Ja, ja, vi hörs


Kram på er





2012-04-15
08:59:01

Sista dagen på lovet
Söndag och som rubriken antyder så är det sista dagen på påsklovet. Det har varit helt fantastiskt att vara ledig. Jag har träffat fina vänner och umgåtts med dem och myst. Träningen har haft en hel del fokus oxå och det har känts bra. Jag har ju bara gymmat, tyvärr har jag inte kunnat varit ute och gått eftersom lilltån inte mår så bra
:(  Tyvärr har inte maten varit fokus. Jag har iaf inte druckit cola och inte ätit godis sen påskhelgen, men jag har inte haft nån rutin på frukost, lunch och middag med mellanmål. Hoppas att jag kan få in nån vettig rutin nu när jag börjar jobba igen.

Jag bakade en citronmarängpaj igår, den blev riktigt bra =) Men jag gjorde även marshmallowfluff, som inte blev bra. Det blev inte bra eftersom min kära elvisp som har varit med i många många år, inte riktigt ville vara med. Det gick inte att vispa i minst tio minuter, det funkade i ca fem minuter sen blev den VÄLDIGT varm och luktade en aningens varmt ;) Så jag måste ut på elvisp-jakt =)

 En sån här skulle jag kunna tänka mig, men i nån roligare färg! =) Om jag inte minns helt fel så var de ganska dyra =/ Det är ju inte så roligt. Men jag ska iaf kolla runt lite, har ni några tips på en bra elvisp, med bra styrka?? Lämna gärna ett tips! =)


Nu vaknade Uffe, så nu börjar dagen ;)

Kram på er



2012-04-14
09:46:26

Min tåååå
Den gör så jäkla ont. Efter att jag hade duschat på gymmet skulle jag ta på mig kläderna...ja, som de flesta andra oxå brukar göra ;) Men min strumpa fastnade i lilltån och drog den från de andra tårna och nu gör det galet ont =( är lite trött på den här tån nu, måste kanske börja tejpa ihop den med lilltåns granne för att få lite stöd. Jaja, det var det!

Nu har jag avnjutit en frukost bestående av limpmacka och mjölk, måste verkligen börja äta lite bättre! Men nu ska jag snart påbörja dagens projekt. Jag ska göra en citronmarängpaj, har aldrig gjort det förut, men idag ska det ske, kanske kan ge er ett kort sen ;) Härligt att jag skriver att jag ska äta lite bättre och sen skriver jag att jag ska baka =) Bra där! Det blir iaf lax till lunch, DET är nyttigt =)

Jag tittade precis åt sidan och såg att det fanns "lite" tvätt att ta tag i oxå, så det är väl bara att sätta igång.

Ha en underbart solig lördag.


Kram på er





2012-04-12
10:00:08

Torsdag 12/4
Kl 07.00 ringde klockan!! Jag gick upp, packade väskan och masade mig iväg till gymmet! Kändes riktigt bra idag! Massagen i tisdags gjorde lite nytta och det kändes verkligen jättebra. Nu är jag hemma och har ätit frukost. Jag ska försöka ta tag i att ringa CSN idag, vill "gärna" börja betala. Skulle vara skönt att få börja med det, iaf en liten mängd så kan jag öka sen när jag har ett fast jobb.

Idag är det dags för att träffa kuratorn igen, det var LÄNGESEDAN nu, jag var där dagen innan Nilo kom till världen så det är sex veckor sedan! Jag brukar gå varannan/var tredje vecka. Sen ska jag åka till syster och ta kort till tidningen på deras nya familj =)

Måste börja med dagens måsten ;)


Kram på er





2012-04-10
10:05:37

Tisdag 10/4
Hallå på er.

Idag började dagen med massage, skönt-ont gjorde det! Mest ont när hon skulle massera bröstmusklerna, ajajajaj säger jag bara! Hon trodde att det skulle bli lättare att komma in i andra andningen nu och det hoppas jag verkligen!

Annars idag ska jag ta det lite lugnt, ska skicka in uppsatsen för tryck och sen fixa lite med de sista sakerna i skolan, med examnesbevis och sånt =) Det ska bli så skönt att lägga allt detta bakom mig nu och se framåt istället =) I eftermiddag ska jag åka ner till Finspång och träffa fina Anna. Jag ska åka till deras nya hus och sen ska vi ta en fika, mums! Men jag ska inte ta nått stort, bara nått litet.

Vad känner ni för detta väder?? Jag är lite trött på att det är kallt och regnigt, jag vill ha sol och värme!!!

Vi hörs senare, alla fina!

Kram på er ♥





2012-04-09
10:30:07

Sista dagen av påsken...

första dagen på veckan! Och jag gick faktiskt och tränade idag med =) Bra! Imorgon ska jag på massage och då får jag inte träna på hela dagen och på onsdag ska jag till Wenche och fixa håret, då vill man ju inte bli snygg och sen svetta ner sig, näe, usch ;)

Uffe kämpar på med badrummet!! Han har gipsat väggar och snart taket, sen är det golvet som ska gipsas och lägga värmeslang och sen flytspackla! Får se hur mycket han hinner med idag =) Han är så duktig!!


Jag måste bara berätta!! Igår kom kusin Adde med familj ut hit och tog en fika! Uffe och jag fick frågan om vi ville bli gudföräldrar/faddrar till Hugo!! Självklart sa vi JAAAA! En underbar uppgift! =) Tack för att vi får äran!

Dags att ta tag i dagens bestyr =)


Ha en bra annandag påsk!


Kram på er




2012-04-08
11:25:47

Fortsatt glad påsk!
Idag är det påskdagen! I fredags började jag dagen med ett träningspass på gymmet, det gick bra, men jag hade rätt ont igår =)

Påskafton
Påskafton spenderade vi hos svärmor, vi åt god mat och fikade så jag kände mig alldeles sprickfärdig efteråt. Efter ett antal timmar hos henne åkte vi till mina föräldrar där Nilo och hans fina föräldrar var. Vi var där några timmar och myste med Nilo och sen kom även min morbror med familj. Vi åkte nog hem efter tio nångång.

I morse när jag vaknade låg jag kvar i sängen och hittade på en massa orsaker till varför jag INTE skulle åka och träna. =/ Inte så bra kanske! Men när jag låg där så bestämde jag mig för att faktiskt åka ner och ta ett pass. BRA beslut av mig och nu känns det kanon!! =) Jag kände att jag måste åka och särskilt såna dagar då jag känner att jag inte vill, för om jag struntar i det så fortsätter jag detta konstiga tankesätt. När jag kom hem, åt jag frukost och sen gjorde jag iordning några muffins som såg ut som små fågelbon, de blev söta =)

Nu ska jag ta tag i andra måsten. Egentligen skulle jag vilja storstäda, men Uffe håller på med badrummet och det blir så skitigt så jag väntar nog ett tag med det. Men jag ska iaf ta och stryka sängkläder som har legat och väntat på mig ett tag. lika bra att göra det nu, eftersom jag ska byta sängkläder snart och då blir det ju två uppsättningar av sängkläder som ska strykas och det ORKAR jag inte =)

Hoppas att ni får en fortsatt härlig påsk!

Kram på er alla





2012-04-07
09:22:59

Glad Påsk

Önskar alla fina en riktigt GLAD PÅSK!!!!




Kram på er





2012-04-01
09:19:55

1 april
Hejsan på er!

Ja, idag är det första april, det betyder vi får luras idag! Jag brukar alltid glömma bort detta och jag hoppas att alla andra också glömmer det =)

Solen skiner men det är fortfarande kallt, brr, sjukt att man vill ha vår så mycket nu bara för att det varit varmt ett tag nu. Det är ju faktiskt bara 1 april och förra året var det säkert snö vid den här tiden. Jag sk anog åka ner till syster-yster en sväng idag. Uffe ska ju renovera badrummet och Jimmy jobbar så då kan vi ha lite syster-mys med min fina systerson.

Veckan som kommer bjuder på fyra arbetsdagar och sen får jag påsklov!! NÅN SOM VILL HITTA PÅ NÅGOT???? Detta lov ska jag mysa med mina fina vänner på och inte behöva ha nån uppsats som hänger över mig =) Det ska bli så skönt.

Undrar om det finns något varmvatten, skulle behöva blaska av mig lite. Och jag ska berätta för er att jag är så himla bak-sugen! Alltså jag vill baka! Jag vill beställa lite grejer på nätet och baka tårtor. Kanske måste göra det! =)

Ha en skön söndag!

Kram på er