vagentilldromhuset

2010-12-17
14:58:02

jul & ringar...

...vet inte om ni vet att jag ÄLSKAR julen!!!!! Det är bara en gång om året och redan i mars längtar jag till nästa jul!! JAg tycker att det är så mysigt, med tomtar, julgran, ljus och en massa bakande =) Så här kommer några bilder på mina tomtar och granen


Mina söta snögubbar =)

 

Mina tomtar, tyvärr är dom inte så många, men förhoppningsvis har jag många år kvar att samla på mig =)

 

Mina gulliga tomtar =)

 

JA, så har jag lovat några av er läsare att fixa fram några bilder på förlovningsringarna så här kommer dom:

 

JA det var det!!! Håll tillgodo! Ska även uppdatera alla dagarna tror jag är på dag sju, men det får vänta lite

 

Kram

 

 

 


2010-12-12
08:51:57

Dag 6 - Min dag

Jag berättar om gårdagen eftersom jag inte riktigt vet hur den här dagen kommer att se ut!

Gårdagen började med att jag gick upp vi 9-tiden, gick upp och käkade frukost och väntade på att Uffe skulle vakna. Han vaknade strax efter 10 och gick upp! Vi gjorde oss iordning snabbt och skulle då åka till syrran och Jimmy. Vi strulade ganska länge, vi skulle till mekonomen och köpa olja till bilen som inte fungerar som den ska och när vi kommer ut till stället där bilen står, går larmet och ingen av oss hade såklart nyckel. Så det var bara att åka hem och hämta den och sen åka tillbaka och larma om bilen.

Yes, nu var det dags att åka till syrran. Uffe och Jimmy packade in lite grejer i bussen och syrran och jag åkte och fixade mat (kinamat) sen åkte vi till huset (deras). Vi käkade och sen satte syrran och jag igång att skruva ihop de sista stommarna och grabbarna gjorde lite förarbete i köket och satte sedan in bänkstommarna.



Efter vi varit hos dom åkte vi hem och tog det lugnt i soffan en stund, jag gjorde klart julkorten oxå så nu är det bara att skicka iväg dom under nästa vecka!! Sen gick jag och lade mig, men det tog sketalång tid att somna! Fattar inte varför för jag var ju trött =)





2010-12-11
09:41:56

Dag 5 - Vad är kärlek?
Ojojoj, vad svårt! Kärlek är väl olika för alla människor?!

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek: "En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".

Man kan ha kärlek till många, men på olika sätt! Jag älskar mina föräldrar, min syster, min sambo Uffe, hans familj, resterande av min släkt och såklart alla mina superfina vänner!!

När jag träffade Uffe var jag alldeles pirrig och fjärilarna i magen gjorde uppror! En härlig känsla som fortfarande efter 10 år kommer smygande och då blir jag nästan lite generad =)

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om kärlek, alla som upplevt det vet vad det är och hur det känns. De som väntar på känslan och snart kommer få känna det, vet då vad det är och hur det känns!!


Känn kärleken!! Den är ljuvlig!

 

 

 


2010-12-10
08:55:20

Dag 4 - Det här åt jag idag

Ja, nu är ju klockan endast 08.48 och jag har bara ätit frukost idag, men får väl skriva om gårdagens mat istället.

Till frukost åt jag två knäcke-mackor med ost och ett glas O´boy! Sen åkte jag till skolan och där åt jag en apelsin till lunch, men sen var jag så jäkla hungrig när jag kom hem så då åt jag två knäcke till. Till middag åt vi kinamat. Det blev friterad kyckling med sötsur sås, mums!

Det var vad jag åt idag, och när jag ser det så här blir jag lite rädd! Måste börja äta något vettigt till lunch så jag står mig några timmar, herregud!! Skäms Linda


2010-12-07
08:06:42

dag 3 - Mina föräldrar

Mina kära föräldrar. Min mamma heter Reija och är 47 år, pappa heter Christer och är 54 år. De träffades för 31 år sedan och har varit tillsammans ända sen dess, i år fiade de 21årig bröllopsdag.

Jag var ganska jobbig som tonåring och jag får lite dåligt samvete för mitt beteende och för vad de behövde utstå under mina många och långa tonår, FÖRLÅT! Idag är relationen mycket bättre! Jag har vuxit upp och jag vet att de aldrig någonsin slutat älska mig, även om de borde ha gjort det ett tag ;)

 

Mina föräldrar var inte så gamla när  jag föddes - mamma var bara 18 och pappa var 25. Trots det behöll dom mig och det är jag jäkligt tacksam för. De har inte alltid haft det så lätt när jag var liten (hade visst kolik) men de höll ut och jag har aldrig behövt gå utan det viktigaste i mitt liv. Jag har alltid haft mat på bordet och kläder på mig även om mamma berättat att pappa inte var så bra på det där med färgkombinationer, men jag hade ju iaf kläder på mig ;)

Pappa jobbade ständig helg under hela min uppväxt, så dagis och frita var aldrig något alternativ, han var alltid hemma. Mamma jobbade i veckorna, men var hemma på helgerna, ett bra upplägg! Vi bodde i en hyreslägenhet (3:a) tills jag gick i ettan då flyttade vi till ett radhus och där bodde jag tills jag flyttade ihop med Uffe. Mamma och pappa bor fortfarande kvar!

Jag älskar er mamma och pappa! Tack för att ni är mina föräldrar och jag är den jag är tack vare ER!!

I detta inlägg har jag inte nämnt min syster men hon kommer i ett senare!






2010-12-06
21:33:44

dag 2 - Min första kärlek

Min första kärlek är faktiskt Uffe!

Visst har jag varit intresserad av andra innan honom, men jag har aldrig känt som jag gör för honom. Han är den man som jag vill leva mitt liv med, dela mina tankar och känslor med. Jag vore inte särskilt mycket utan honom. Nu låter det som vi har världens bästa förhållande och att vi aldrig bråkar, men det är klart att vi gör ibland. Inte alls ofta nu för tiden, det var mer förr vilket nog kan bero på att vi arbetade tillsammans i sju år! Idag har vi mer egna liv, jag pluggar och han jobbar.

Vi träffades på Poltech. Han var då tillsammans med en annan tjej som han gjorde slut med när han träffade mig =D Uups! Jag började jobba där den 11 september 2000 (ett år innan terrorattacken i USA) och den 20 september startade vi vårt förhållande (han hade då gjort slut och flyttat ifrån sin flickvän). Efter tre veckor frågade han mig om jag ville förlova mig med honom, ahhh tidigt?!?!?! Men det ville jag såklart, men vi väntade till den  31/12 2000 (nyårsafton).

Hela min familj och min släkt älskar honom! HAn är en kille som är lätt att umgås med och han har inte svårt att vara social. Min farbrors fru tror jag är lite hemligt kär i Uffe =) Hon dissar mig när Uffe och jag träffar henne, hon lägger all sin energi och sitt intresse i honom, vilket är lite charmigt! 

Nu har det gått tio år, tio snabba år! Ibland känns detsom vi varit tillsammans hur länge som helst, andra gånger känns det som vi nyss träffades =) Idag har vi beställt våra nya fölovningsringar som vi ska byta ut på vår tionde förlovningsdag. Tänk att vi varit tillsammans i 1/3 av mitt liv, lite sjukt att tänka så =)

ÄLSKAR DIG UFFE, FÖR ALLTID, FÖR EVIGT, SÅ LÄNGE VI BÅDA ANDAS!

 

 


2010-12-05
20:18:58

dag 1 - presentation av mig själv...

...oj vad svårt det blev nu helt plötsligt, vem är jag?

Jag heter Linda, är 29 år, fyller 30 i sommar och det ska vi fira med ett bröllop. Då gifter jag mig med Uffe som jag har varit tillsammans med i 10 år. Förra året (2009) köpte vi vårt drömhus! Det ligger på landet och vi trivs enormt bra här.

Just nu studerar jag till lärare, är inne på mitt tredje år (termin 5) vilket innebär att jag bara har två terminer kvar =) sen är det dags att komma ut i arbetslivet igen...längtar! Innan jag började studera jobbade jag på ett företag som heter Poltech och där jobbade jag i 7 år och det var där jag träffade min blivande man =) Företaget skulle omorganiseras och jag var en av de som fick gå, vilket jag var och är fantastiskt glad över, jag var väldigt trött på mitt jobb eller kanske mest trött på mig själv att jag inte gjorde det jag egentligen ville göra.

Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle sätta mig i skolbänken igen, men jag ångrar INTE mitt val. jag och Uffe diskuterade länge och väl om jag kunde börja plugga rent ekonomiskt och det kunde jag och nu är jag snart klar, helt otroligt! Det har gått så oerhört fort!

Vad gör jag annars då?? Ja, vi har renoverat nedervåningen på huset och bytt tak under det här året vi bott här. Jag gillar att inreda, jag är ingen typisk modern människa utan använder mig av sånt jag tycker är snyggt. Önskar dock att jag vore lite mer haj på renoverar-biten, men det  är Uffe som är proffs på den biten inte jag ;) och vi ska ju göra sånt vi är bra på, eller hur?

Jag gillar även att träna, men det har blivit lite eller nej det har blivit j***igt dåligt med det den här terminen då jag har fått hälsporre. Annars tycker jag att det är väldigt roligt. Jag älskar att läsa! Deckare ska det vara som Läckberg, Jungstedt..ja, gärna böcker av svenska författare. Sen gillade jag såklart Twilight-böckerna.

Jag gillar att organisera, det är lite av ett terapiarbete för mig såsom stryka. Det är ju så sjukt tråkigt, men när jag väl satt igång kan jag stryka hur länge som helst...ja, jag vet det är lite av ett sjukt beteende =)

Nått mer?...Ja, kanske att jag har haft väldigt mycket fördomar, men sedan jag började plugga har det ändrats. De som kände mig förr och nu märker nog skillnad. Jag har lite andra och bättre värderingar nu än vad jag hade innan vilket gör att jag faktiskt mår mycket bättre själv nu!!

Tror kanske att det var allt för denna gång =) Håll utkik för resterande punkter






2010-12-05
19:51:18

kul grej...

Såg detta på min kusindotters blogg och tyckte det verkade som en rolig grej att göra!!!


Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


2010-12-05
14:01:03

andra advent...
...och jag skulle ha en mysig förmiddag med Signe, men Uffe ringde på väg hem från sin bror och berättade att han nog fått vinterkräksjukan så snabbt som attans fick jag packa ihop Signe och mig i bilen och köra hem henne till hennes föräldrar. Nu hoppas vi på att det INTE är vinterkräksjukan utan att det är från pizzan han käkade igår!


 Nu ligger han och sover och jag väntar på att tomtegröten ska bli klar...är hungrig! Den är nog snart klar, mums. Igår var Signe och jag hos Syrran när hon och Adde rev ut deras kök, imorgon ska hon och jag köra skräp till tippen och sen hoppas vi på att Uffe blir bättre snart så vi kan börja sätta upp köket i veckan =)









See you later







2010-12-02
09:16:28

mycket att göra...

...är det verkligen i dessa tider! Och det är därför jag har varit så inaktiv här. Jag har jobbat ganska mycket, så är det skolan som tar ganska mycket tid just nu. Vi har två litteraturseminaruim och en hemtentamen på 10 sidor som ska göras innan vi kan ta lite jul"ledigt".


Igår fick syrran och hennes karl sitt nya radhus, såklart att vi var där och hälsade på =) Vi passade på att mäta i köket eftersom vi idag ska till IKEA och köpa ett nytt kök åt dem, ja, alltså de ska köpa ett nytt kök till dem inte VI (Uffe & jag) vi ska bara följa med =)


Just nu väntar jag på att jag ska åka och få lite behandling tog visst fel på tiden, en sisådär 1,5 timmar...tur att jag kollade innan jag åkte ;)


Ihelgen ska jag ha Signe här, hämtar henne på lördag och har henne till söndagen...ska bli mysigt, fira andra advent.


JAg älskar verkligen att det är snö och kallt ute, men det behöver ju inte riktigt vara såhär kallt (-18.5) det räcker med -10 och massor av snööö =)

Visserligen en bild från förra vintern, men det är ju såå fint!!!

 

Ha det bäst så hoppas jag att jag kan göra inlägg lite oftare =)