vagentilldromhuset

2011-05-29
10:14:20

hällööö!!

God förmiddag på er! Hoppas att er helg varit bra så här långt! Det har iaf min varit.Fredagen blev en lugn kväll hemma (skönt), lördagen bjöd på maxihuset där jag skulle köpa en sommrig klänning och Uffe skulle köpa några t-shirts eftersom han har blivit för små , hihihi! Det slutade iaf med att Uffe kom hem med tröjor och en skjorta, jag kom hem med ett par leggins, wihoo! Varför är det alltid så?? På lördagkvällen var vi nerr på Daninos och firade min mosters man som fyllde 70 år i torsdags, ojojoj vad det var gott! Tre-rätters åt vi såklart =) sen åkte vi hem till mamma och pappa allihopa för att fira lite till sen åkte Uffe och jag hem och han var som vanligt rund under fötterna, höhö!


Söndagen ska bjuda på morsdag-firande ifall mannen behagar gå upp! Först svärmor och sedan min mamma! Hos svärmor ska vi också upp på hennes vind och se om hon har nån korg ligger och skräpar som vi kan ha till bröllopet ;) Sen ska jag nog avsluta söndagen med promenad, stryka och vika tvätt och så kanske börja titta lite på tentan som kommer SNAAAART!


JAg har vikt hälften av alla servetter, men vill nu ha dunilin servetter istället eftersom det blir snyggare när man viker dem, men, men vi får se vad jag gör.


I fredags ringde nyhem och tre veckors  jobb i sommar, ja veckorna 29-31! Men jag vet faktiskt inte om jag kommer att ta dem. Det är ju veckorna PRECIS efter bröllopet, vill kanske vara lite ledig med Uffe då! Jag ska iaf dit på måndag och prata med dom så får vi se!

Nu har vi nog bestämt att vår stora bröllopsresa blir en kryssning i västindien =) Båten går från Florida och Uffes syrra bor i Florida så vi tänkte att vi kunde bo hos henne lite innan och efter! Det skulle verkligen vara en upplevelse att åka på en sån kryss




Vår lilla bröllopsresa kommer iaf att gå till italien, troligtvis till Rom =) ska bara köpa en ordentlig kamera tills dess så vi kan ta en massa fina bilder =)


See ya





2011-05-28
10:17:27

70-års kalas
Idag är det lördag! Det är mulet och blåser, men ändå ska jag försöka ta mig ut på en pomenad! Idag ska vi ha 70-års kalas för min mosters man som egentligen har avböjt sig alla gratulationer, men vi ska ut och äta med honom (HAN VET INGET) så det ska bli väldigt trevligt.





Tänkte passa på att uppdatera om renoveringar: Vi skulle ju inte göra något, men vi har ju som jag skrivit tidigare rivit yttertrappan och ska dränera runt kåken (inte själva) det ska vi leja bort. Sen har vi fällt tio träd, eller inte vi men min farbror har fällt dem och vi har tagit hand om efterarbetet. Jag ska se om jag kan få fram lite gamla kort så ni kan få se ut hur det såg ut och hur det ser ut nu! Det blev jättemycket bättre =) Så det är det vi håller på med nu, INGET arbete inne och det är sååå skönt! I höst ska vi ta tag i det sista som ska göras på nedervåningen, fixa hallen, byta ytterdörr, och göra i ordning det sista vid fönstrena i köksdelen och kanske byta några fönster till, vi får helt enkelt se vad pengarna räcker till =)


Bröllopet: det är ju detta som står i fokus just nu, kan man ju lungt säga =) Igår började jag vika servetter (ganska sent) så det ska jag fortsätta göra idag, skönt att ha sånt klart! Sen måste jag titta på bordsplaceringen en gång till, kanske måste flytta på några. Sen ska jag rita upp bordsplaceringen i en större skala som kan sitta utanför lokalen så att folk lättare hittar sina platser! Men skriver inte dit namnen än, eftersom det kan fortfarande ändras (vilket vi inte hoppas). Vigselringarna har kommit, kläderna är betalade och vi har nog det mest under kontroll, TROR jag ;)


en annan dag





2011-05-27
18:47:06

Möhippan verkar få en fortsättning

Ja a då!! Idag kom det ett brev som var adresserat till mig. Adresslappen var dataskriven och fastlimmad på kuvertet. Brevet var dessutom skickat med posten då det både hade stämpel och brevmärke (jösses vad konstigt det lät med brevmärke, heter det så??) Iaf i brevet fanns det en liten lapp där det stod: "Gå ut i skogen och plocka 100 kottar i olika storlekar!!!" Idag har jag iaf INTE plockat några kottar, det har regnat som bara den här!! Tror iaf inta att det blir den här helgen! ;)

En rolig nyhet!! Jag tror att jag får skriva det här eftersom de har sagt det själva på facebook! Min kusin Adde och hans fina Soffe ska bli föräldrar =) Så roligt, är otroligt glad för deras skull och nu väntar jag till den bebben kommer så tant Linda kan skämma bort henne/honom =) Grattis till er!



I år är det verkligen en baby-boom! Har snart tappat räkningen på hur många bebisar det har kommit och ska komma sen i december förra året =)


Idag hade Uffe och jag bestämt att vi skulle skriva lite om våra kära gäster till bröllopet, men vi sitter just nu vid en varsin dator och håller på med annat, får se hur detta ska sluta ;) Hoppas att vi kan börja snart, skulle vara skönt att ha det klart!!

Syrrans operation gick iaf bra, pratade med henne tidigare idag!! Ska träffa henne imorgon =)


Ses nästa gång =)






2011-05-24
13:38:38

53 dagar kvar...

Ja det var ett tag sedan jag skrev sist, men det har varit lite mycket!! Vi har hunnit fälla tio träd på tomten sen sist, röjt undan en del av det (lite kvar), vi har fått hem ringarna och dekorationer till lokalen, jag har haft min VFU och lämnat in kartläggning och granskningsuppgift!

Och så har jag ju blivit fejk-hippad!! Japp det är helt sant. I lördags kom syrrans sambo Jimmy hit (helt plötsligt) Han klev ur sin bil med en thailandshatt och ett kuvert och en cider. I brevet stod det följande:
Hej! Kan börja med att säga att Jimmy inte får prata med dig så det är ingen idé att du ens försöker! Nu går du och byter om till oömma kläder. Ta inget du är rädd om för allt kan hända! Packa ner vanliga kläder och skor i en påse. Ta även med dig mobil och leg. På fötterna ska du ha gummistövlar. Hatten ska du ha på huvudet. Cidern ska du dricka. Du ska även ha dem en katta. Skynda dig på för om 20 min ska du sitta i bilen!!!!

Jahopp, det var bara att sätta igång, super-stressad blev jag och ville bara gå under jorden kändes det som. Jag satte mig iaf i bilen och Jimmy var super-duktig på sitt jobb, han sa inte ett knyst på hela bilresan ner till Finspång, trots alla mina frågor ;) Han körde in på Bergslagshallens parkering och där fick jag kuvert nummer 2. Där stod det: Nu säger du hej då till Jimmy och kliver ur bilen. Ta med alla grejer. Gå nu ner till bibblan. Vid ingången finns en soptunna. På baksidan av den finns ett brev...


Jag blev lite skakis, ska jag gå ner till bibblan SJÄLV iklädd dessa snygga saker=) Ja, ja, bara att gå då!! Bilarna jag mötte stannade nästan och glodde, en liten kille som kom cyklandes höll nästan på att ramla av cykeln, många skratt fick mina åskådare och även jag =) Väl nere vid bibblan hittade jag brev nummer 3. Där stod det följande
: Gå nu upp till Åbergs. Säg ditt namn och att du är där för att  hämta fyra bakelser och ett kuvert...

Åhh, nooooo!! Nu måsta jag in tii Åbergs i min mundering, shit!!! Väl där fick jag mina bakelser och ett kuvert till. I det stod det: Gå nu ner till fontänen. Under en av bänkarna vid fontänen finns ett brev...

JAg gick ner dit och hittade det sista brevet!! Där stod det: HA-HA! Trodde du verkligen att din möhippa skulle vara idag?! PS. Men var inte ledsen. Du har ju iaf 4 bakelser!


Fy faan!! Och de ska kalla sig mina vänner!??? det slutade bra ändå! Syrran, Teija och Anna kom och hämtade mig och vi hade en trevlig tjejkväll som avslutades med middag på Daninos!!! Väldigt bra gjort tjejer!!! Imponerad är jag, men nu måste jag gå och oroa mig för när den verkligen blir av!!! =)

 

Vad har ni gjort då???  


2011-05-11
20:14:43

66 dagar kvar

Idag har jag varit inne i Norrköping och beställt vår bröllopstårta =) Uffe och jag har bestämt vilka smaker vi vill ha i tårtan, men sen gav vi henne helt fria händer till utformning och dekoration, hon blev väldigt glad över att hon fick göra som hon ville. Jag har ett enormt kontrollbehov, men när det gäller bröllopet har jäg släppt en massa på den biten. Frisören, floristen och konditorn får nu HELT fria händer så det ska bli väldigt spännande att se och smaka på resultatet om 66 dagar ;)

Uffe for iväg till Finland IGEN!!! Kommer inte hem förrän på fredag, tur att jag har en massa saker som jag ska göra så att dagarna inte blir så lååånga.

På lördag kommer min farbror och hans fru hit! Farbror ska ta ner en massa träd åt oss =) vi kommer få in ganska mycket mer kvällssol på baksidan, me like alot =)


Nu ska jag titta på Arga snickarn och greys anatomy =)



Hej så länge






2011-05-09
08:54:35

69 dagar kvar

BARA 69 dagar kvar!!!! I veckan har jag hunnit ner till Tyskland med pappa och farbror Bengt, jag handlade lite till den stundande dagen! Pappa och farbror handlade för eget bruk, kan ni gissa vem som hade mest med sig hem??? Jag hade MINST =) hur knasigt är inte det?






Fredagen bjöd på skola och sedan träffade vi prästen. Han var väldigt trevlig och rolig, inte så stel som präster ibland kan vara. Vi fick öva en gång oxå, det var vi inte beredda på och Uffe han stod och skrattade och skakade medan han skulle avge sina löften till mig...tror nog att maken min är lite nervös han oxå!! Vi ska öva lite på det där ringbytet hemma oxå, det var inte så lätt som jag trodde ;)


 


Denna veckan bjuder på skola och en dejt med Anna Andersson, me like!! Ska se om jag kan få henne att prata lite om den där möhippan som kan komma att ske NÄR SOM HELST!!! Och jag är absolut inte ett dugg rädd för den, nej, nej, inte jag inte. I veckan kommer även ringarna (vigselringarna). Ska bli spännande att se dem, hoppas att de blir bra.





Inte riktigt våra ringar, men de är i titan iaf =)


Näe, nu är det dags att ta tag i skolarbetet och tvätten!!



Vi hörs senare =)






2011-05-03
14:54:28

3/5 - 2011

Hejsan alla! Idag är det den tredje maj precis som rubriken visar och imorse SNÖADE det!! Härligt! Kändes inte ett dugg konstigt =S Nu får vi hoppas på att det inte blir något mer av den varan.

Efter dagens seminarium träffade jag min kära kusin Anna, vi var och käkade lunch på Indra i Norrköping. Det kan jag varmt rekomendera, det var gott!! Men det allra bästa var att träffa Anna och snacka lite, vi har inte setts sen hon gifte sig den 18 februari. Sen följde hon med till Rafaela där jag betalade resten av klänningen och Uffes kläder, så nu är det klart och jag behöver inte tämka på det något mer =)

Nu blir det väl att försöka strukturera upp alla måsten, det är så mycket som jag skulle behöva göra, men jag vet inte vart jag ska börja.

Nu får det gärna bli varmt och härligt väder igen =)






Kram på er!!!









2011-05-01
10:42:11

1/5-2011

Helt sjukt att det redan är första maj! Det går ju så himla fort nu! Varför är det så?

Igår firade vi Valborgsmässoafton här hemma hos oss! Det var Uffe, jag, mamma, pappa, syrran, Jimmy, Adde och Soffe som var här och firade. Vi åt mat, drack, spelade Wii, tittade på grannarnas brasa, och eldade i vår egen tunna! Det var en mysig kväll! Och säger även grattis till Adde och Soffe här till deras förlovning som skedde igår, GRATTIS till er!!


Deras ringar var inte i guld utan i titan, men en bild som rör förlovning iaf =)

Satt precis och räknade ut att det är 76 dagar kvar till bröllopet, alltså det är helt galet. 76 DAGAR!!!! Det är ju ingenting. Nästa vecka ska vi träffa prästen och då är det ju verkligen på riktigt :)



Det här är kyrkan vi ska gifta oss i =)

I fredags var vi och tittade på lokalen igen, vilket var bra! Nu stod bord och stolar utplacerade i lokaln och vi fick en bättre bild på hur det kan bli och se ut. Nu ska jag bara sätta mig ner med bordsplaceringen och se hur många bord vi behöver osv. Idag är ju sista dagen att OSA så jag hoppas att vi kan få in de sista svaren nu!! Är imponerad att det bara är två familjer som inte har svarat än, en från min sida och en från Uffes sida!! Blir kanske att påminna dom idag om de inte hört av sig!


Skrev jag att Uffe och Nisse har varit och provat kläder??? Iaf så har dom det och de blir såååååå fina i sina finfina kläder =)

Nu ska vi oxå beställa tårtan så fort vi vet exakt hur många som kommer, och även bekräfta hos vår catering.



Inte vår tårta, men en tårta!



Och vi ska ju ha Buffémat på vårt bröllop!!


Mer info en annan dag!!