vagentilldromhuset

2011-01-24
10:35:30

Bröllopsplaner
Jag har hittat min klänning och ska i  veckan åka in och betala en handpenning på den samt boka in klänningen som syrran ska ha på sig! Den är såååå fin, ja båda är superfina och jag längtar tills det är dags att bära den =) Jag skrev i nått tidigare inlägg att vi även skulle titta på lokalen och det gjorde vi och även den är bokad nu, tre dagar så att vi hinner dekorera den och STÄDA, ahhh! Jag vill inte vara med och dekorera lokalen utan vill att det ska bli en överraskning. Tur att vi har så fina vänner i Johanna, Nisse, Jimmy och syrran så att de ställer upp och fixar sådana saker åt oss <3

Snart är det även dags för ett planeringsmöte där det ska planeras, planeras, planeras så att det inte blir som i min dröm som jag skrev om för någon dag sedan =)






2011-01-24
10:28:14

Dag 16 - min första kyss
Den ska vi nog inte skriva om här ;) Jag kommer ju såklart ihåg den, men den är inte värd att skriva om =) Kanske ska skriva om första kyssen med Uffe istället.

Det var den 20 september 2000, en onsdag! Vi skulle åka in till stan och ta en fika...blev ingen fika...var alldeles för nervös för att kunna äta något ;) Vi gick istället på en promenad över hela Norrköping innan vi kysstes för första gången (men inte sista) utanför Posten av alla ställen, haha!

Ja, det räcker väl med det! I år har vi varit tillsammans i 11 år och i sommar stundar det bröllop =)

Kraaam på er




2011-01-22
10:54:17

Dag 15 - mina drömmar
Innan jag berättar om mina drömmar så måste jag berätta vad jag drömde natten till igår! Så sjukt! Om det är någon som mot all förmodan missat att jag och Uffe ska gifta oss i sommar så ska vi göra det även om jag är lite skeptisk efter min dröm!

Det var iaf så att jag drömde om den stundande dagen då allt ska klaffa! Det började med att det kom ett par till vigseln som inte är bjudna och som jag inte vill ha där. Och kvinnan i det sällskapet skulle ut och rasta en hund och jag ville vara säker på att hon inte kom tillbaka så jag följde efter henne ( i min brudklänning med släp och hela fadderullan). Jag följde efter henne hela vägen till lövdungen och sedan fick jag springa tillbaka till kyrkan eftersom jag var sen till vigseln! När jag väl kommer fram måste jag kissa och det är inte så lätt med en lång klänning, men iaf så kom jag ner och vi skulle gå in i kyrkan och vi visste inte nÄR vi skulle gå in för vi ade inte övat. Syrran fick då gå in genom en sidoingång och skrika åt oss att - NU KAN NI KOMMA! meningen var att hon skulle gå först in och vi efter, så blev det inte! Nisse och Jimmy visste inte vad vi skulle ha för ingångsmarsch så dom bara spelade...det gick supersnabbt!! Väl framme vid altaret fick vi gå upp för en jättebrant trappa och högst upp fick vi sitta i skräddarställning, men så fort man rörde på sig riskerade man att ramla ner!

Väl däruppe skulle vi sjunga en psalm, prästen börjar och nån blond tjej som jag aldrig sett förrut säger -Men hallå asså kan du inte säga vilken det är så vi andra får en chans att sjunga med?! Jag blev GALEN! Fick springa ner för alla trappor och kolla bakom en stor växt där det stod vilken psalm vi skulle sjunga! 

När jag sedan vänder mig om är det nästan inga kvar! Uffes tre bröder sitter vända mot varandra med fötterna på bänkryggarna och med armarna i kors och snackar om ANNAT!!!! Uffes mamma har örhängen som bara fastnar hela tiden och ber om hjälp att rätta till dom, mina föräldrar är inte ens där. Den enda släkting som är kvar är min ingifta faster Maggan. Jag får ett utbrott och tjuter och skriker - det här är VÅR dag, jag står här i min fina klänning och ingen bryr sig!!

Nån frågar vad önskr ni er i bröllopspresent och nån tjej som jobbar för kyrkan tar upp en katalog och säger till prästen - Jag tror inte vi har det bubbelbadkaret som dom vill ha! Maggan säger då - Men det är klart att dom ska ha det badkaret dom har valt!! Jag fick så mycket lön i juli så jag betalar det!! (jag vill inte ens ha ett badkar)

Sen är det dags för Uffes svensexegäng som bara består av en massa killar från när jag gick i högstadiet! Dom visade en film (i kyrkan) där dom allihop hade sex med en masssa brudar, inklusive Uffe och det enda jag säger är - Var det mer, det kunde ju varit mycket värre än så! (EHHHHH; VA????)

När jag vaknade var jag alldeles kallsvettig och mådde så dåligt! Hoppas verkligen inte att det är en sanndröm!

Men det var ju inte det här som var tanken med rubriken (tror jag inte).

Mina drömmar
Jag vill ta min lärarexamen och få ett jobb på en skola där jag trivs både med barnen och med kollegor och upplägg!
Jag vill gifta mig med Uffe och skaffa en familj!
Jag vill ha möjlighet att resa! Till Thailand, Kina, Västindien, USA egentligen över hela världen och se alla sevärdigheter (inte på samma gång).
Jag vill att jag själv och ALLA mina nära och kära får leva och vara friska!
Jag är ändå ganska nöjd med mitt liv och önskar kanske att jag inte var så himla rädd för saker som spindlar och höjder och sånt!

Får räcka för denna gång!

HA det bäst


 

2011-01-10
06:44:44

Bröllop...
Vet att det finns några som vill veta hur det går med planeringen av allt detta, men vi håller nu på att få tag i gubben med lokalen för att titta på den och för att förhoppningsvis hyra den!! Jag har kontaktat catering, men hon som äger stället har åkt på semester så vi ska höras när hon kommer hem! Sen ska jag ringa till ett ställe i Norrköping som heter Rafaela där jag ska titta på brudklänningen!

Det är allt ni får för nu!! Jag lovar att ni ska få mer update när vi i "planeringsgruppen" satt oss ner =)



2011-01-10
06:41:18

Dag 14 - vad hade jag på mig idag
Ahh, ännu ett roligt inlägg!

Ja, klockan är ju bara 06.36 när jag börjar skriva, men tanken är att jag ska träna (hemma), fixa lite skolgrejer och sedan åka till kusin Addes hus och titta (har ju inte haft en chans att titta på det än).

Så dagen outfits blir: Träning: ett par träningsbyxor från SOC, ett träningslinne från SOC och ja underkläder och strumpor förstås. Hemma och göra en massa måsten: blir nog bara ett par leggings (dom jag kan hitta) och en tröja till. Kusin Adde: kanske måste ta på mig något annat, ett par vanliga byxor och en tröja kanske, vem vet  kanske måste bära något!



2011-01-09
10:23:41

Dag 13 - den här veckan
Oj, ska jag komma ihåg vad jag gjort den här veckan??

I början av veckan...måndag eller tisdag träffade vi gullungen Teodor för första gången, han är sååå supersööööt =) och hans föräldrar föll in i föräldrarrollen perfekt, det är som om de är skapta för att vara mamma och pappa!! Måste nog ha varit i tisdags vi var där för på onsdagen tog jag tag i att börja lite smått med träningen hemma. Jag körde att styrkepass hemma och jösses vad jag var otränad, ahhh, hade så ont på torsdagen. Och jag vet ju att för att få bort träningsvärk måste man träna så jag tog ett pass på torsdagen oxå...skulle inte ha gjort! Ajajajajajajaj!! På fredagen tog jag istället en promenad för att mjuka upp musklerna lite och i går (lördag) tog jag en vilodag (behövdes).

Fredagskvällen spenderades hos Nisse, Johanna och Teodor! Uffe och Nisse var på O´learys tillsammans med tre grabbar till och drack EN öl och rökte lite cigarr! De var borta ganska länge så det där med en öl tror vi inte på ;) Jag var hemma hos Johanna och Teodor och där var även Teodors faster och två av hans kusiner=) Vi hade en trrevlig kväll!!

Lördagen spenderades hemma hos oss, syrran kom och käkade lite tacos och vi spelade Mario, gick inte så bra, det var svårt att spela två player samtidigt! Men kul hade vi!!

Sen vet jag inte riktigt vad jag gjort under veckan



2011-01-08
10:26:46

Dag 12 - i min handväska
Jag använder just nu en brun handväska som är inhandlad i Ullared (billigt och bra) I den ligger just nu min plånbok, en påse tuggummin (extra), ett parkeringstillstånd (som måste in i bilen), huvudvärkstabletter, ett läppglans från Loreal, ett kvitto från Viberga på 540 kr, en inköpslista,ett läppglans till från MaxFactor, en bläckpenna, Vectavir, ett bokmärke från familjehemscenter, en post-it lapp med en kod på (som jag tar ut nu).

Det var allt!! Eller jag hittade ett fack till...som innehöll tamponger. Ja, nu vet ni vad som finns i min handväska...och jag vet att jag måste rensa ur den!!



2011-01-06
21:25:23

Dag 11 - mina syskon
Eller min syster får det bli i mitt fall =)

Louise - det är min kära syster det! Hon var så otroligt snäll och söt när hon var liten...sen växte hon upp...och är fortfarande otroligt snäll och söt! Vi har haft våra syskon-duster som de allra flesta syskonpar har haft, men trots det är hon min syster och jag skulle inte klara mig utan henne.

I sommar ska hon vara min tärna på mitt och Uffes bröllop och det var ingen tvekan om vem som skulle ha den uppgiften =) Hon ska tydligen även ordna med min möhippa  som jag försöker avstyra lite fint, eftersom jag är livrädd för att jag ska få gå omkring på stan utklädd till något konstigt. Jag har sagt att jag gärna följer med ut och äter gott och umgås!! SÅ nu vet du det=)

Efter att jag flyttade hemifrån har vi fått en väldigt nära relation och kan prata om allt och jag vet att hon finns där om jag behöver henne, precis som jag finns där för henne!

Hon var en väldigt blyg tjej som liten, men har nu tagit igen det med råge =P Hon pratar mest hela tiden och har alltid nån motkommentar till allt =D Vilket är väldigt roligt om det inte är så att jag är nykter och hon är full ;) Du vet vad jag pratar om syrran!

Jag älskar dig syrran och vi ses på lördag när vi ska spela massa mario och äta mat =D



Det är min syster det ;)



2011-01-05
14:56:47

Dag 10 - det här hade jag på mig idag
Haha, vilket skämt!! Låter som jag vore nån jäkla modefascist som bara ÄLSKAR kläder och jo, visst är kläder bra att ha, men jag följer då inget mode!! Jag har på mig kläder som jag känner mig bekväm i...och därmed basta! =)

Men, men idag är en hemma dag som började med träning hemma så då hade jag träningsbyxor och en t-shirt på mig...uhhh, sexigt värre ;) Och nu kommer min städoutfit: svarta leggings - gina tricot (har sett att man ska skriva vart man köpt grejerna oxå...superviktigt), svarta strumpor med vita streck på - ullared, en turkos t-shirt - ullared. Såå jäkla snygg känner jag mig idag =) Ledsen men jag sätter inte ut nån bild på detta =) Tro mig, ingen som vill se!! Hahahaha, detta var verkligen min typ av inlägg!!! Så jag, typ!!!



2011-01-04
10:16:48

Dag 9 - Min tro
Min tro! Ja, jag är ju döpt och konfirmerad inom Svenska kyrkan och jag firar de kristna traditionerna som jul och påsk. Jag firar inte dessa högtider för Gud eller för Jesus utan mer för att det är mysiga familjetillfällen! Jag är alltså inte en troende kristen!  

Jag tror mer på det andliga, både inom oss och runt omkring oss. Våra nära och kära finns hos oss även om de gått över till andra sidan, jag själv känner av energier hemma hos mig själv eller hos andra! Just nu känner jag inte av särskilt mycket, jag är avstängd, vilket troligtvis beror på stress! Detta är egentligen helt sjukt att skriva om för er som läser och inte tror på det! Jag vet eftersom jag inte tror på att det fanns en gubbe för 2000 år sedan som kunde gå på vatten och som kunde hela andra människor! Däremot respekterar jag ALLAS tro och hoppa att ni respekterar min. Jag vet att alla männsikor har "vägledare" omkring sig som man kan be om hjälp om man behöver det. Och det har jag gjort många gånger och jag tycker nog att jag har blivit hjälpt.

Jag tror att alla människors väg genom livet redan är skrivet, MEN att om vi kommer till ett vägskäl får vi välja och livets väg skrivs om ifall vi väljer att gå höger eller vänster! Det är vad jag tror! Skulle nog kunna skriva en hel uppsats om min tro, men ska nog inte göra det =)

Jag tror på andar och det andliga livet  efter vårt liv här på jorden!! Det ni =)




2011-01-03
10:21:35

Dag 8 - ett ögonblick
Jaha, ett ögonblick?????? Vad tusan ska det vara?


Får ta dagen då Uffe friade =)


Det var den 24 april 2010! Den 20 september 2010 skulle vi fira vår tioårsdag och jag tyckte att det kanske var dags för ett giftermål snart. Iaf, den 24 april firade vi Andreas som fyllde 30 år, vi var hemma hos Nisse och Johanna och vi var nog lite onyktra, men, men... Vi pratade med Jocke som ska gifta sig i juli 2011 och han sa till Uffe att han skulle bli bjuden på deras bröllop om han friade till mig =) Vilket Uffe såklart gjorde. Tror dock inte att det var för att han skulle bli bjuden, han hade tydligen planerat att fria tidigare, men då hade det inte passat så bra (inget bra tillfälle)! Jag blev såklart glad och började gråta...vet inte ens hur länge jag bölade, men det var ett tag!


Det var nog mitt ögonblick!



2011-01-01
11:29:35

2011...

...är svårt att skriva så här på nyårsdagen, kommer väl att ha lärt mig lagom till sommaren ;) Igår på årets sista dag hade Uffe och jag varit förlovade i 10 år! Det firade vi med att byta förlovningsringarna till nya ringar i titan! Det var inget romantiskt över bytet, byta dom och fortsätta förbereda inför kvällens fest med trerätters och trevliga gäster.

Under kvällen körde vi Partyalias (tjejerna mot killarna) och så körde vi rumpcharader! Det är väldigt roligt, om ni inte testat...GÖÖR DET!!!

Tack ALLA för ett trevligt avslut på det gamla året och för en trevlig start på det nya året!!

 


2011-01-01
11:23:05

Theodor...
...ska mina fina vänners son heta! Han föddes den 27 december!! Ett superstort GRATTIS till er alla tre! Till Theodor för att han får superfina föräldrar och till Johanna och Nisse för att de har fått en superfin son! Förhoppningsvis kommer i att träffa honom snart =)



Kram på er!




2011-01-01
11:18:46

Dag 7 - -min bästa vän

Enligt rubriken ska jag ha EN bästa vän! Men nu i min ålder ;) känns det som jag har flera väldigt nära vänner så jag skriver om de fyra som står mig absolut närmast!

Anna (kusin) - -vi har ju såklart kännt varandra sen vi var knoddar =) men vi började inte umgås förrän vi gick i skolan. Då blev vi brevvänner och skickade de tråkigaste breven som man kan skicka till någon =) Innehållet var bara en massa svar på varandras frågor och skriva nya till varandra =D.

Anna är en tjej som jag älskar av hela mitt hjärta, vi har en viss chargong (stavas det så??) med varandra som nog egentligen bara vi och kanske våra respektive förstår =) Jag kan prata med henne om ALLT mellan himmel och jord, jag vet att om det är något som jag behöver ventilera så får jag ringa henne när som, även om klockan är tre på natten!!

Leila (gymnasievän) - vi har känt varandra sedan första året på gymnasiet, vi gick på samma skola i högstadiet, men inte i samma klass och kände inte varandra utan visste i princip bara att vi existerade. Vi fann varandra snabbt och hon är egentligen den enda som jag har ordentlig kontakt med sedan skoltiden. Det skiljer mellan 30-40 mil mellan oss, men när vi väl träffas är det som vi bara fortsätter där vi slutade sist, även om det var år sedan vi träffades =) ÄLSKAR DIG LEILA!

Johanna (träffades genom Uffe) - vi träffades i början av Uffes och mitt förhållande, men vi har inte umgåtts så jättemycket förrän 2007 (känns det som) när Johanna gifte sig med Nisse! Det känns som det var vårt genombrott på något sätt. Jag älskar Johanna och jag vet att hon finns där för mig om och när jag behöver henne.

Losan (syster) - Ja, henne har jag kännt sedan sommaren 1984 då hon föddes och var en alldeles förtjusande lillasyster =) Sen växte hon upp och blev otroligt jobbig, sedan fick jag körkort och vår relation förbättrades, och när jag flyttade hemmifrån blev den ännu bättre...skumt!! ;) Vi är två systrar som är väldigt nära varandra även om ingen kan tro att vi är systrar när dom ser oss (vi är inte så lika). Jag vill inte skriva så mycket om henne här, eftersom hon kommer att få ett helt inlägg senare =) Alskar dig syrran!!!



Nu har jag såklart en massa andra  vänner som står mig nära och ni vet vilka ni är och jag älskar er såklart!!!