vagentilldromhuset

2010-07-30
08:16:10

bänkskivorna...
jag har ju glömt att säga något om dom. Ja, jag satt ju här framför datorn en kvart innan dom skulle komma, och vad händer när vi öppnar paketen?? Jo, en av de 5 delarna som vi beställt hade INTE en rundad kant som de andra 4... =( det skulle ta cirka 5-6 veckor innan vi får den nya =( inte så väldans upphetsande om jag får säga så. På IKEA så var dom iaf väldigt trevliga och sa att vi fick göra åverkan i den felaktiga skivan, vi måste ju ha ett fungerande kök...så vi ska iaf såga ut för diskbänken. Annars var skivorna jättefina och det kommer bli jättefint ihop med köket och allt annat!!!


Ja, nu ska jag väl börja i källan och städa lite, hatar att det ser ut som skit överallt i HELA huset när man renoverar yttertaket, men som sagt jag ska börja ta tag i det nu!!


Kram på er allihop!





2010-07-29
08:02:03

väder...

...är vi beroende av just nu, framförallt bra väder. eller iaf uppehåll. Nu regnar det, mycket och vi har pressenningar på taket, vi har inga takfönster ditsatta heller och vi kan inte gör så mycket i det här vädret. Nu väntar vi på att pappa ska komma hit med en superstor pressenning till så vi kan täcka det sista som vi inte hann täcka igår...man kan ju gråta för både mindre och mer =(

 

Jag har inte lagt in några bilder på datorn än, men ska fixa det när det blir lite lugnare här, det är fullt upp hela tiden...

 

Kram

 

 

 


2010-07-22
09:36:02

bänkskivor...
jaaaaaaa, idag kommer dom!!!! Eller rättare sagt om cirka en kvart är dom här... Jag ska ta lite bilder på dom och lite annat sen så att ni får se.


Det var bara det jag vill säga för nu...hörs senare =)



2010-07-20
20:27:56

andra semesterdagen...

Japp, det är det och jag njuter för fullt =) Så skönt att vara ledig från skola och jobb, även om vi jobbar här hemma. Idag fick jag ett telefonsamtal som sa att våra efterlängtade bänkskivor kommer på torsdag, jag läääängtar =) Och imorrgon ska jag in till Linköping med syrran en sväng och köpa hem lite saker till lådorna i köket, så i helgen eller nästa vecka kan jag börja flytta in sakerna i skåp och lådor, såå j***a fantastiskt =)


En mindre rolig överraskning fick vi igår när vi lämnade in bilen på diagnos. Vi har haft problem med att växellådan har krånglat. När man kör på ekonomi så har sportläget hoppat i hela tiden, väldigt irriterande då körningen har blivit väldigt ryckig. + att vi bad dom att kolla så att airbagen på passagerarsätet var inkopplat, något som dom lovade att koppla in när vi köpte den. Airbaglampan lyste när vi köpte bilen och dom sa att det berodde på att den var urkopplad...igår fick vi veta att den VAR inkopplad, men att airbagen på förarsidan var TRASIG och det var därför lampan lös när vi var och provkörde den...så vår trevliga skojare till bilhandlare släkte lampan utan att säga till oss att den var trasig. JIPPI!!! Och detta lilla kalas skulle då kosta 14 000 kronor att fixa, men med lite rabatter kom vi iaf ner till "ynka" 10 000 kronor =( Snacka om att jag har varit gladare...


Ja, ja, jag ska väl återgå till lite mer roliga saker =) Jag har lite bilder som jag tänkte att ni kanske ville se...så här kommer dom...


Den öppna spisen som ska få sig en lite ansiktslyftning...

Här är allt det vita så spisen målat...

Här ligger skiffer-plattorna på plats oxå...

All el är bytt i kåken...

Väggen där kyl, frys och skafferi ska stå...



Flytspacklat och redo för skiffer i hallen...


Mosaikbilder kommer senare

Kramisar





2010-07-17
16:12:21

ett år kvar...
Goddagens!

Idag (igår) är det ett år kvar till bröllopet, bara att lägga sig i hårdträning då =) Förhoppningsvis blir köket helt färdigt snart oxå så att jag får tillbaka lusten att laga mat. Uffe har precis satt upp mosaiken som ska vara bakom fläkten, det blir kanonfint, tyvärr så var kamerabatteriet urladdat så jag ska ta foton direkt när det har laddat klart så att ni får se =)

Det är första semesterdagen idag....sååå skönt....semester tre veckor, jobba en vecka och semester en vecka innan skolan börjar. Det ska bli skönt med lite ledigt... Under semesterna ska vi åka ner till kompisarna i Göteborg och träffa deras lille son som vi inte har träffat än trots att han föddes i februari...fy skäms på oss! Det ska bli så trevligt att se dom alla tre!! Längtar!! DEt blir även en tripp till Kolmården med min syster, Jimmy, Nadja, Jonna och såklart även lilla Signe!! Uffe ska vara hemma och hjälpa elektrikern med det sista...sen är ALL el bytt i HELA huset! Det känns tryggt!!

Igår var det min födelsedag och det var en väldigt bra dag!! Fick bra och fina presenter och blev firad av både arbetskamrater och av familjen, TACK TILL ALLA ER!!!!

Kramisar på er <3

2010-07-05
09:51:47

tapetbilder...

Hejsan på er!

Jag har ju lovat några bilder på tapeterna som vi/Uffe har satt upp. Så här kommer dom...


Det här är fototapeten som vi satte som fondvägg i matsalsdelen. den är från Rusta och kostade 599 kr. Vi tittade länge och väl på Photowall.se men de hade så sjukt mycket att välja mellan så vi valde att ta den på Rusta istället.

 

Här är tapeten med skänken som ska stå där sedan. Vitrindörrarna och bänkskivan är inte där än men det kommer bild på det med såsmåningom.

 

 

Här är tapeten som sitter på de andra väggarna. Det är en vit bakgrund (bruten vit) med elipser på som är i en liten mörkare färg och på den högra sidan av elipsen är det en skimarande vit/silverfärg som bara syns i vissa lägen. K-rauta, 169 kr/rulle. Den känns lite 50-tal med en modern tatch (stavas det så?) Ni fattar väl vad jag menar ;)


Ja, det var lite bilder det. Vet inte om jag skrivit om bänkskivorna, men de är iaf beställda och beräknas komma v. 30, samma vecka som vi ska lägga om taket =S Uffe var och beställde taket i fredags och det kommer nog när som helst =) Vi måste även försöka hitta två stycken nya takfönster, det är lika bra att byta ut dom när vi ändå håller på med taket. Elektrikern kunde inte komma i torsdags pga att han var sjuk så nu hoppas vi på lördag.

Just det, vi måste byta vår Pool...IGEN... vi köpte en pool på 7000 liter på rusta och den var det hål i så vi bytte den och nu är det hål i den här oxå, vi ska alltså byta IGEN, tjohoo!!


Ha det bra nu alla i värmen så hörs vi

Kramisar