vagentilldromhuset

2009-12-30
15:55:08

snart är året slut!
Idag är det en dag kvar tills 2009 tar slut och 2010 tar sin början. Undrar vad 2010 har att erbjuda för något??? Vad har jag gjort under 2009? Min första tanke är ingenting, har bara pluggat, men det är ju inte riktigt sant. Vi bestämde oss för att sälja huset på Dragonvägen och vi köpte vårat drömhus Soltäppan! Vi var även på Kreta i två veckor med våra underbara vänner Nisse och Johanna. Vi har även fått en del nya bebisar i släkten, både på min mammas, pappas och Uffes sida av släkten. Tillskotten som har kommit heter Signe, Astrid, Felicia, Isak, Emil, Anton (Örjans son, finns nämligen en till), Hanna, Leona det var nog kanske alla! Det kommer minst två till i min släkt under 2010 och även en kompis till mig ska få bebis i februari. Spännade!!


 2010= några bebisar i början av året, renovering av kök, vardagsrum och hall samt lite fix på utsidan av huset, vad vet jag inte än ;) Sen är det väl bara att vänta och se vad året kan ha att erbjuda, hoppas på roliga överraskningar =)


Imorgon är det som sagt nyårsafton och Ufe och jag har då varit förlovade i NIO år, skriver nio med stora bokstäver eftersom det är ganska länge! Det blir lite skridskoåkning på förmiddagen och sen ska vi till mamma och pappa på kvällen. Hannu, Carro, Jonna, Nadja (vet jag inte), Syrran, Jimmy, Jossan ska väl dit också. Uffe gick nyss och la sig för att han känner sig dålig, hoppas att han inte blir sjuk, då får vi vara hemma!!!


Ha det bäst och GOTT NYTT ÅR!!!!


2009-12-29
10:40:59

gräsänka...
Hejsan heej


Uffe åkte precis iväg till Nisse de ska iväg på nån jobbgrej och jag blev ensam hemma :( Har messat till syrran om att vi borde åka in till Norrköping och äta mat på Sing Thai, världens bästa Thai-restaurang!!! Hon skulle kolla med Jimmy först. Hoppas vi åker!!! Annars ska jag läsa lite och ta det lite lugnt och bara slappa. Syrran har tvingat mig att läsa första Harry Potter boken och jag har nog kommit 140 sidor in i boken, men jag håller samtidigt på med Fyrvaktaren av Camilla Läckberg den är kanonbra!!! Fick precis ett sms från syrran vi åker till Sing Thai...jag har världens bästsaste syster!!!!!!!


Igår fick Uffe och jag se att Epoq hade 20% på alla sina kök! Måste göra en ritning på den oxå för att kolla priset, de har en likadan lucka som IKEA och den som vi vill ha. Blir det billigare så kanske... Igår bytte vi dörren ner till källaren och imorgon fortsätter vi med garderoben...kan bli en annan lösning en den vi hade tidigare...återkommer om det och jag lägger ut lite bilder så ni får se hur det ser ut!


Ha det bäst så hörs vi senare


 

2009-12-28
14:45:56

lucka och bänkskiva vald

Tjenare!
Idag var vi på Ikea i Linköping och tittade på olika kökslösningar och vi valde lucka och bänkskiva. Luckan blev STÅT vit och bänkskivan blir en valnötsmönstrad det kommer att bli super-nice! Skulle haft kameran med mig så kunde jag lagt ut en bild på den, men, men en annan dag kanske! Nu håller Uffe på att byta dörr till garderoben i hallen och till källaren, sen är det dags för att såga och skruva upp lite hyllplan.


JAg lägger upp bilder senare!!


2009-12-27
11:43:50

julen...nyår...
Hejsan
Nu är julen över, eller...inte egentligen men nu är det mellandagarna som gäller och sen är det dags för nyårsafton! Vad har jag gjort i jul då? Julafton firade vi hos mamma och pappa, tillsammans med syrran och Jimpan, moster Tarja och hennes man Sven-Erik, kusin Adde och hans sambo Sofia, morbror Hannu och hans sambo Carro samt deras yngsta dotter (min kusin) Jonna!! Det var fullt hus och väldigt trevligt, god mat och trevligt sällskap, I LIKE! Juldagen spenderade Uffe och jag hemma, stekte köttbullar och tog en liten slappardag, mysigt. Annandagen firade vi hemma hos oss i Soltäppan med mamma, pappa, syrran, jimpan, kusin Antero, hans sambo Elin och deras supersöta dotter Signe. Vi åt mat och grabbarna spelade Wii och kära kusin var inte så jättebra...lite träning vore kanske bra!? JAg lärde Signe gå i trapporna...vilket nog var ett misstag från min sida...hon ville nämligen inte sluta =) men, det gör inget. Det var roligt!!!!!


Idag ska vi nog börja klä av väggen mellan vardagsrum och matrum för att se om den är bärande. Imorgon ska vi till IKEA och titta på kök och olika lösningar för köket. Hoppas vi hittar det vi söker. Tisdag åker Uffe iväg med sin polers Nisse och kommer hem på onsdag. Sen är det nyårsafton och den ska vi fira genom att först åka lite skridskor på förmiddagen med släkt och vänner sen ska vi hem till mamma och pappa, är inte helt hundra på vilka som kommer att vara där men, det blir iaf uffe, jag, syrran, jimpan, mamma, pappa, hannu, carro, jonna, jossan och sen vet jag inte...det får helt enkelt bli en överraskning =)


Hörs en annan dag nu ska vi börja strippa väggen lite!!!!!  =)

2009-12-25
11:01:42

vinterbilder från Soltäppan

God fortsättning på er!!
Hoppas att ni har haft en underbar jul, ja, den är ju inte slut än men så här långt hoppas jag att den varit bra. Tänkte ge er lite vinterbilder från oss här ute i Soltäppan.
         

Enjoy!!! Hörs en annan dag!!!!!


2009-12-23
09:04:12

da´n före doppareda´n
Imorgon är det julafton, JIPPI!!!!! Julen är nog den finaste tiden på året! Särskilt denna jul, eftersom det nog kan bli en vit jul, om snön ligger kvar vill säga. Vi hoppas på det iaf. Igår var jag hos frissan och gjorde mig julfin i håret. Det blev lugg och jag är helnöjd, bra jobbat Wenche!! Sen var vi hos syrran och hennes karla-karl och fikade även mamsen och papsen fick komma.
Idag blir det en tripp in till stan, mest för att se om vi kan hitta något att ha på oss imorgon på självaste julafton. Alla julklappar är inhandlade och ikväll ska de slås in. Svärmors julklapp ska jag slå in efter att jag har stängt igen datorn, för vi ska hem till henne och fika lite när vi kommer hem från stan. Sen är det hem och göra julskinka, klä julgranen och slå in klapparna som gäller. Kvällen avnjuter vi med skinkmacka och lite tomtegröt och så klart trolltyg i tomteskogen, VÄRLDENS BÄSTA film!!!!!!!!!

Ha en riktigt GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT ÅR allesammans!!!!! 

2009-12-19
16:14:18

-18
Idag när Uffe och jag gick upp var det 18 minusgrader ute...tur att vi satte igång elpatronen igår kväll så vi inte hade frusit ihjäl under natten!!!! Nu är det bara minus 9 och det kommer llite snö från himmelen, mysigt! Just nu väntar vi på att mamma och pappa ska ringa så vi kan åka och hämta dom. Dom och syrran ska komma hit och äta lite mat och dricka lite dricka ;) Egentligen skulle min kusin och hans tjej och deras underbart söta dotter komma till oss ikväll och även syrran, men lilla Signe har blivit sjuk. Så vi får ta det en annan dag! Vi ska åka och fika hos dom imorgon, ska bli mysigt!! Krya på dig gumman!!!
För att inte maten skulle gå till spillo ringde jag mamsen och papsen och de vill komma hit, mamsen skulle bara tvätta först, det är därför vi väntar! Hoppas det blir lite kortspel ikväll oxå.


JAG KLARADE TRÖSKELTENTAN!!!!!!!!!! Vilket innebär att jag går ut 2012 istället för 2013, så himla skönt!!!!!!!!!!!!


HA det bäst!

2009-12-16
21:39:18

kallt...
Det är kallt ute och inne! När vi kom hem frå jobbet idag var det 15 grader inomhus...brrrr!! Uffe fick gå ner och tända lite i pannan, sitter med mössa inomhus. Blir förhoppningsvis varmare snart, kanske när jag ska gå och lägga mig. Vi var i stan idag och köpte de sista julklapparna, såå skönt att de äntligen är klara. Skulle ju även köpt MDF-skivor, men det gick inte. Hoppas att det blir snart, skulle verkligen behöva göra klart i garderoben.


Idag har jag jobbat på mitt gamla jobb, har hjälpt dem med inventeringen som ska göras efter nyår, alltid bra att börja i tid. Jag ska jobba där imorgon oxå sen är det skola på fredag och på lördag kommer min kusin Antero och hans sambo Elin, ska bli sååå trevligt!!!! Längtar!! Syrran ska komma oxå, inte Jimmy för han ska jobba och tjäna lite pengar, han får komma en annan dag!!!


Snart dags att hoppa i kojs! Kram på er

2009-12-14
10:25:40

Spa-helg
Hejsan heej!
I torsdags åkte vi (jag, Uffe, syrran, Jimmy, mamma, pappa, kusin Adde, Sofia) till vårat grannland Finland. Vi tog båten över till Åbo och for vidare till Nådendal med buss. Vi var framme på hotellet fredagen den 11 dec, tidigt på morgonen. Där åt vi frukost och efter en stunds vila gick vi ner och badade och hade det trevligt. Lördagen spenderades med några trevliga spa-treatments. Jag gjorde bla en torvbehandling för hela kroppen, somnade nästan, var såå himla skönt! Efter det gjorde jag en ansiktsrengöring med lite ansiktsmassage och ansiktsmask, skönt skönt!! Resten av lördagen spenderades i de olika poolerna, bubbelpoolen var väl den som var varmast och mest avkopplande. På söndagsmorgonen påbörjades hemresan och jösses vad jag är trött idag!!!!!!


Idag tog jag ledigt från skolan och ska röja lite hemma samt packa upp och försöka hinna med lite läsning!


Vad händer i huset??? Inte så mycket, vi har köpt spegel och krokar till badrummet, förhoppningsvis kommer de upp under veckan, sen hoppas jag även att vi kan åka in till Norrköping och köpa MDF-skivor till garderoben så vi kan få ordning där innan köksrenoveringen påbörjas. Nu har vi iaf kommit fram till vad vi ska ha för skåp i köket, måste nog åka in till Linköping och kolla in vilken lucka vi ska ha och vilken bänkskiva. Kan vara så att Ikea inte har den bänkskiva vi vill ha coh då tar vi bara skåpen och luckorna. Det vi vet är att luckorna ska vara vita och gå lite åt det lantliga hållet...kommer att bli såååååå fint!!!! 


På onsdag ska jag jobba och förhoppningsvis några timmar nästa tisdag!


Hej på er, hörs senare 

2009-12-08
19:21:12

läsdag

En dag som har präglats av läsning. Jösses, endast läsning. Jag har bla läst i en bok om människans fysiologi...fattar noll!!! Den är så nedrans komplicerad, sjuksköterskorna läser den boken och sist jag kollade gick jag på lärarprogrammet. Imorgon är det laborationer på förmiddagen och sen läsning hemma på eftermiddagen och så ska vi fara till Linköping efter att Uffe slutat jobbet. Måste köpa bilbatteri till Volvon, en psegel till nya badrummet och så måste jag ha en bikiniunderdel tills vi far till Finland på SPA!!! Ska bli så skönt att komma iväg lite, men jag är inte helt överlycklig över båtresan, sen jag blivit äldre har jag blivit så jäkla sjösjuk. Det är Jättejobbigt!! Hoppas att det inte blåser allt för mycket.

Ikväll blir det lite slappande på soffan och lite TV-tittande, Biggest Loser och Desperate Housewifes

Höres


2009-12-06
10:03:32

söndag

Hejsan heej!!!!

Idag är det söndag och den här dagen känns bättre än gårdagen, eller iaf halva gårdagen. Jag hade omtenta igår mellan kl 8-12. Och den tentan gick inte så bra som jag hade hoppats på. Det var en begreppstenta, dessutom var det en tröskeltenta. tyvärr kunde jag bara ett begrepp ur varje begreppspar som jag skulle beskriva och problematisera samt sätta in i versamheten. Jag kunde som sagt beskriva ett begrepp och det andra fick jag hitta på lite om, så jag får väl hoppas på 6 poäng iaf (11=godkänt). Jag ska forska lite i hur min studiegång är uppbyggd och välja breddningar som jag kan ha nytta av i mitt kommande yrke. Vet iaf att jag vill läsa en termin utomhuspedagogik och en termin specialpadagogik.

Dagen idag då??

Uffe ska tydligen tvätta bilen, jag skulle behöva hitta något om vaför bakterier som är så små att man inte kan se dom, ändå kan vara farligare än en flodhäst!!! Detta ska redovisas på onsdag. Texten måste vara klar imorgon då vi i arbetsgruppen ska sätta ihop våra texter och bestämma vad vi ska säga på undervisningen. Sen ska vi göra listor och förberedelser inför köksrenoveringen.

Vi hörs!!!!


2009-12-02
11:02:09

paus

Har nu tagit en liten kort paus i pluggandet. Ska alldeles strax ner till källaren och slänga i en maskin tvätt och sen blir det mer pluggande. Får inte glömma att äta lite lunch ;) Har nästan sammanställt klart alla begrepp och ska skriva rent dem och sen läsa, läsa och så lite läsa igen! Även imorgon är det pluggdag och så även på fredag! Det vore bra om alla som jag känner kunde hålla tummarna för mig på lördag mellan kl 8-12!!! Måste fixa det här nu, annars får jag inte fortsätta på programmet förren till 2011. Jag ska visserligen fortsätta läsa under nästa år och då blir det breddningar som jag ska läsa. En termin utomhuspedagogik och en termin specialpedagogik! Det innebär att när jag går ut har jag Natin-inriktningen (Natur) samt att jag har breddning mot specialpedagogik och utomhuspedagogik, en bättre utbildning.

Med renoveringar är det lugnt just nu. Vi ska, innan jul, fixa lite hyllor i garderoben samt att vi ska fixa spegel och spegellampa till badrummet, även lite toarullshållare och annat småfix!! Sen är det planering av köket som gäller. Nu ska det fixas listor på vad som ska göras, hur det ska göras och när det ska göras. Gärna vem som ska vara med och göra det!!!

Nu ska jag tvätta, plugga, äta och så plugga lite till. Hörs sen!!!!