vagentilldromhuset

2013-03-24
10:20:00

Härliga söndag
Hej!
 
Söndag, solen skiner, wihooo!! Jag bakar chokladbottnar till tårtorna nästa vecka. Men tänkte även ta en promenad i solen. Igår gick jag på en promenad som skulle vara på 100 minuter. Har en runda som i innan jul tog 95 minuter så jag tänkte att den skulle bli bra igår, men då visade sig att den bara tog 80 minuter!! Nu var det iafs barmark och jag behövde inte ha på mig tjocka överdragsbyxor och en tjock varseljacka. Hade enbart vanliga träningsbyxor och en softshelljacka! Underbart skönt att man slipper alla dessa tjocka kläder på promenaderna nu. Men det kanske var så att min kondition har blivit lite bättre och det bådar ju gott inför den 20 maj då jag ska ta mig runt vårruset. Jag och fem av mina arbetskompisar har anmält oss till detta jippo. Kul ska det bli, men i år har jag inga tankar på att springa, det får i så fall bli nästa år. Med tanke på att jag har ett knä som inte är som det ska och dessutom en fotled som är i ännu sämre skick så tar jag det lite lugnt i år då jag fortfarande väger väldigt mycket.
 
 
 
 
Annars idag så bjuder väl denna söndag på lite tvätt, dammsugning, handling (inför imorgon då syster och kompis kommer) och så lite slapp framför nån film kanske =)
 
Kram
 
 
 
 
 

2013-03-23
09:07:14

Lördag 23/3 2013
Hejsan!
 
Idag är det lördag igen, fattar inte vart veckorna tar vägen, vet ni?? Jag tycker mest att det är måndag och söndag och ibland nån lördag =) Känns galet, snart är det sommarlov även om det inte känns så  just nu med tanke på kylan.
 
Ska baka tårtbottnar idag och imorgon, blir nog ljusa bottnar idag och chokladbottnar imorgon. Har fyra tårtor till på fredag, lägger ut bilder på dem till helgen. Måste åka ner till Finspång och handla lite ingredienser.
 
Gårdagen spenderades med familjen B!! Alltid lika trevligt! Vi kollade på matchen igår, ingen vidare match, men vi får kämpa vidare!!
 
Kram
 
 

2013-03-19
08:26:13

vad är detta?
Hejsan!
 
NU SKA jag gnälla! Vad är detta för väder?? Jag är så trött på denna snö och denna kyla! Det snöar och yr ute och jag blir TOKIG!! Nu hade vägarna ute hos oss blivit helt snö och isfria och det var lätt att vara ute och promenera, men nu ska broddarna på igen, fy f**n säger jag bara!!
 
Vill inte ha det så här
 
Vill ha det såhär
 
Så nu har jag gnällt och nu släpper jag det!
 
Gårdagen spenderades på jobbet och i Mjölby. Jag jobbade från kl 07.00-22.45. Först min vanliga arbetstid och sen åkte vi till Mjölby för att gå på föreläsning om kollegialt lärande. Var det intressant? Nja, det gav inte så mycket tyvärr, men vi hade väldigt trevligt på vägen till och från med alla kollegor =)
 
Kram
 
 

2013-03-17
09:08:06

beställa
Hejsan!
 
Vad händer nu då?? Två inlägg på två dagar?? Japp, passar på att slänga in ett inlägg idag oxå. Jag väntar just nu på att min kära man ska vakna så jag kan börja städa och tvätta. Tvätta skulle jag ju kunna göra, men HANS tvätt ligger INTE i tvättkorgen ;)  Så jag får snällt vänta. Jag ska även gå ut på en stavångspromenad idag oxå. Ska bli skönt att få röra lite på mig idag oxå, jag har sån j***a träningsvärk. Man kan ju tycka att jag har tränat ett tag nu och att träningsvärken borde ge med sig, men eftersom jag varje gång kör olika övningar med högre vikter så kommer träningsvärken som en räkning i brevlådan. Och det är ju faktiskt lite skönt oxå, då känner man att man har gjort nått.
 
Jag vill beställa VÅR nu!! Jag har sett nån artikel om att det trots snö och kyla är vår, men så känns det inte! Jag vill ha en massa sol och värme! Men rubriken syftar egentligen på att jag ska beställa grejer till 4 tårtor som jag har fått på beställning. Igår låg jag och funderade på hur de skulle se ut. Beställaren hade några idéer om att ha med namn och datum, men sen fick jag gärna dekorera med blommor eller så, men jag har fått lite andra idéer ;) Ska bli kul att se om det blir som jag vill =)
 
Nu ska jag nog börja skramla lite med grejer så att Uffe vaknar, kl är ju förbövelen 10 över 9 ;)
 
Kram
 
 

2013-03-16
11:35:47

livsstilsförändring
Hejsan!
 
Jag är ledsen för att jag inte är här så ofta som jag borde =( Mitt liv handlar väldigt mycket om träning och kost just nu och det känns inte som det kanske är vad ni vill läsa om JÄMNT ;) Men å andra sidan så är det min blogg och jag kan ju skriva om vad jag vill, eller hur?
 
Förra veckan var en underbar vecka när det gäller kosten och träningen, allt gick som på räls och jag kände att jag hade kommit tillbaka på banan igen efter sjukdomar och skit. MEN så i måndags på väg till jobbet fick jag vända i Finspång och åka hem eftersom jag blev jätte yr. Jag låg i två dygn med yrsel och på onsdagen kom migrän-huvudvärken. Jag valde att ringa sjukan för att få bukt på vad det kunde vara. Blodtrycket var lite högt, men det berodde på att jag hade sån huvudvärk. Doktorn konstaterade migrän och jag fick lite tabletter utskrivna. På torsdagen var jag mest trött, men ingen huvudvärk och ingen yrsel så jag passade på att ta en liten kort promenad ute och sen åkte jag ner och tränade med PT´n, underbart!! Kroppen kändes bra även om det var ap-jobbigt! Träningsvärk till tusen!
 
Men jag har inte varit nöjd med min viktminskning så vi gjorde lite ändringar i kosten och nu ska jag fokusera på träning och maten i två veckor så får vi se om det gör nån skillnad! Hoppas verkligen det och hoppas att jag får vara frisk oxå.
 
Igår var det bowling med mina "gamla" arbetskompisar och det var riktigt trevligt. Jag kom dock sist, men nån ska ju hamna där oxå ;) Vi käkade lite mat oxå och jag är alltid lite nervös när jag ska äta ute, vad ska man äta?? Men det löste sig fint. Det blev lammytterfilé med en side salad och aioli, och vatten till såklart =) Så jäkla gott var det!!
 
Idag började jag med att äta frukost och sen drog jag ner till gymmet och körde spinning och mage-rygg, kände verkligen att jag hade träningsvärk, men det gick bra och jag märkte att jag blivit starkare =)
 
Nu ska jag njuta av en kycklingsallad och sen ska vi åka ner till svärmor och inte fika, iaf inte jag! Hur ska detta gå?? Hon och hennes underbara chokladsnittar med pärlsocker på, mmmmm!! Men men jag ska vara stark och INTE ta nått =) Får se hur det går.
 
Kram
 
 
 

2013-03-05
09:52:14

Nytt
Hej!
 
Det har hänt så mycket den senaste tiden. I början på december började jag min livsstilsändring. Ny kosthållning och en massa mer träning i alla dess olika former. Jag skaffade mig en PT och fick all den inspiration jag behövde. Men jag vill såklart ha mer. Sa jag kommer att fortsätta att träffa henne och få ännu mer inspiration och motivation och våga testa nya träningsmetoder samt att fortsätta hålla min kosthållning. Det är inte alltid lätt att alltid välja rätt när det gäller maten, men jag har sett att jag faktiskt kan göra några felsteg och ändå komma tillbaka.
 
Jag sökte en ny tjänst på samma skola som jag jobbar på. Nu har jag ett vikariat som fritidspedagog och det är roligt och jag har lärt mig massor som jag kan ha nytta av i min yrkesroll som lärare. Igår fick jag veta att jag har fått tjänsten som jag sökte. Jag kommer att den 1 augusti börja mitt introduktionsår med mentor och efter godkänt år är jag fast anställd =) Så i höst tar jag min första egna klass. En årskurs 1. Det ska bli så roligt och spännande och mina tankar har redan börjat snurra runt, men jag ska avsluta mitt vikariat först och sen ha sommarlov =)
 
kram
 
 

2013-03-03
19:34:58

Nilos tårtor
Hejsan!
 
Här kommer bilder på Nilos 1-års tårtor:
 
Nicke Nyfiken-tårta, fylld med skumbanan-fluff och pollyfluff, chokladbotten.
 
Kroko-tårta, fylld med hallonmousse och chokladfluff, ljusa bottnar.
 
 
Nalle-tårta, fylld med vit choklad-fluff och citronmousse, chokladbotten.
 
 
 Elefant-tårta, fylld med after eight-fluff och vaniljkräm, ljus botten.
 
Avslutar med en bild på självaste 1-åringen
 
 
Kram