vagentilldromhuset

2010-01-27
18:58:29

inga bilder :(
Hej
Förlåt, har helt glömt bort att lägga ut bilder, ska försöka hinna med det så fort som möjligt =) Jag har varit helt slut efter förra kursen och det känns som det inte vill släppa. Just nu sitter jag här framför datorn och väntar samtidigt på att Uffe ska komma hem. Han har varit i Strängnäs och bytt ut lite skyltar, i det "fina" vädret (snöstorm). Hoppas att han kommer snart. Hemma är det svinkallt, ingenhar varit hemma på hela dagen och det var hela 11 grader inomhus när jag kom hem vid sex-tiden, inte såå skönt. 


Imorgon är jag ledig från skolan och ska läsa lite på förmiddagen och sen ska jag vara barnvakt åt Signe-busan medan hennes föräldrar är i skolan =) Ska bli sååå mysigt. Ska även komma ihåg att åka hem till Anna Z och hämta en bok som jag ska låna och kopiera lite ifrån.


Fredag är det skolan som gäller och då ska vi börja med första grupp-uppgiften som ska vara inlämnad på onsdag nästa vecka och texten vi ska skriva är det vi ska examineras på veckan efter. Den ska handla om formaiv bedömning, kul va?? Skönt ändå att dra igång direkt med uppgifterna och beta av dem en efter en!


Hej svejs! 

2010-01-22
21:28:20

hur gick tentan?
Hej
Jo, tentan gick bra! Kändes bra efteråt och idag kom svaret!! Jag klarade mig!!! Så himla skönt. Men, jag har ju ALDRIG varit så nervös inför en tenta som jag var igår :) Kom ungefär halvvägs innan jag hörde att jag hade musik på i bilen, höll även på att kräkas i bilen, som tur var höll jag mig. Jag var även helt likblek i ansiktet innan, fick jag veta av Carina som gjorde tentan innan mig ;) Hon klarade sig oxå!  Vi kommer att ha en muntlig tenta i nästa kurs oxå, men nu vet jag hur det går till och behöver förhoppningsvis inte bli lika nervös ;)


Är sjukt trött, funderar helt allvarligt på att gå och lägga mig och läsa lite. Imorgon ska vi hem till Antero, Elin och Signe. Signe fyllde nämligen ett år förra veckan och imorgon ska vi fira henne =) jag var och köpte en present till henne idag, men kan inteskriva vad det är eftersom mamma Elin kanske läser detta ;) Kan lägga ut en bild på den söta presenten i helgen!


Kram på er!



2010-01-21
12:16:03

tenta-dag... :/
Hejsan på dig!
Idag är dagen då jag ska visa mina kunskaper om celler, matmolekyler, evolution, mekanik, glykolys, citronsyracykeln och elektrontransportkedjan, bland annat....känns lite sisådär. Med rätt frågor kanske jag kan klara mig, men hur troligt är det att just jag ska få de "rätta" frågorna? Jag får helt enkelt berätta för er senare hur det har gått ;) Imorgon ska de som inte klarat sig få ett mail...bara att vänta och se! Tentan börjar kl 15,15 så håll tummarna!!!!



Nu har jag under ett och ett halvt år tråkat Uffe med massa begrepp inom läraryrket...och nu ska han börja plugga ekonomi inom företag och produktion...så nu får jag igen efter allt jag har gjort med honom! Under ett halvår ska han plugga och jobba heltid, ibland mer plus att vi håller på med en omfattande renovering på undervåningen...hur ska detta sluta???



Imorgon är jag ledig...JIPPIIIII...ska åka ner till Finspång och låna två böcker på biblioteket, samt åka till återvinningen och se om jag kan hitta ett STORT GAMMALT linneskåp eller liknande. Ska helst vara högt och brett men inte så djupt, får se om jag hittar något. Det kan se lite"skruttit" ut, det gör ingenting ska ändå göra iordning det, måla och kanske patinera lite!!!!!!! Hoppas jag hittar något som är bra och billigt! Vad jag ska ha det till?? Ja, det får ni veta senare när jag har hittat ett =P


Hörs senare!!!




2010-01-18
14:42:24

inte långt kvar till den muntliga tentan...
Hejsan på dig!
På torsdag är det tenta-dags, usch, vill inte :(  Vi har en muntlig tenta på allt vi har gjort i den här kursen...det är mycket för er som inte gått kursen! Tentan är "värd" 11 högskolepoäng så det gör ju inte direkt att nervositeten blir mindre och lättare att hantera, nej fy, var extremt länge sedan jag var så här nervös inför en tenta. Imorgon ska jag hem till Carina och hon ska får förklara allt för mig, eftersom jag inte fattat någonting än...stackars Carina :( Hoppas att hon står ut med mig och IQ-fiskmås (mitt).


Jag ska lägga ut lite bilder på vårat "nya" kök och "nya" vardagsrum/matrum så snart som möjligt.

Hade!!!!!



2010-01-17
10:03:21

...söndag...

Hej!!
Idag är det söndag och idag drar linedance igång...vi börjar kl 18 ikväll och jag har fortfarande inte valt vilken dans eller vilken musik vi ska dansa till :/ Men jag funderar på att köra två lite lättare danser som jag har dansat förrut.
Igår kom Mr & Mrs Thorén hit och som följeslagare kom även Mr Pettersson (de är kvar vid skrivandets stund) De sover i vårt provisoriska mat/vardagsrum. Uffe sover som alltid lite längre på morgnarna när vi har haft lite festligheter på kvällen ;) vilket han så klart får, men det är otroligt kallt inomhus och han har ju inte visat hur jag ska göra när vi eldar i pannan, det bör ju göras på hans sätt ;) Hoppas att han vaknar snart!!
Igår fick vi ner köket till källaren så nu har vi nånstans att laga mat och diska...helt underbart! Tack för hjälpen Mr Thorén och Mr Pettersson och såklart Mr Andersson =) Vi insåg att Andreas (Uffes brorson) har VÄLDIGT mycket el-jobb att göra, hujeda mig!
Min kusin sa till mig att jag garanterat kommer gå ner i vikt under köksrenoveringen och jag tittade på henne och sa "vi får väl se", men jag tror helt bestämt att hon har rätt! Inte tusan kommer jag springa ner från övervåningen ner till källaren för att ta något att småäta på, nix pix inte en chans, dessutom är det svinkallt i källaren, brrr!!!! Det blir nog att laga det som ska lagas och sen gå upp och käka, springer inte ner flera gånger inte. Nu låter jag iofs ganska lat, men det kan inte hjälpas!
Inget särskilt har hänt sen i onsdags, jag var barnvakt åt sötaste Signe på torsdagen oxå och det gick jättebra! Hon är ju bara för snäll! fredagen hade jag en redovisning på eftermiddagen, två timmar var uppsatt på schemat, men vi var klara på EN! Fick alltså en 8 mils resväg för en timme i skolan, kul jul, NOT!!! Den var även obligatorisk men inte poängsatt, nödvändigt? NEEEEEJJJJJ!!!!

Nähe, nu är gästerna vakna, men inte han som jag bor ihop med...som vanligt med andra ord ;-)

 

Hej på er!!!

 

 

 


2010-01-13
09:03:07

onsdag...
Hej!
En ledig dag! Från skolan alltså, eller jag ska ju plugga till tentan som är nästa vecka, men jag ska inte in till skolan =) Var lite trött imorse efter gårdagens spinningpass, hujeda mig vilken smärta jag har i "sittdynan". Det är bara att stå ut för nästa tisdag blir det ett pass till. Imorgon är det cirkelpass som gäller och på söndag är det linedance, som jag själv håller i och jag har inte förberett nån dans, måste nog göra det i kväll eller i morgon!! Dagen idag ser ut som följer: jag ska plugga lite innan jag åker ner till Finspång och sitter barnvakt åt Signe ett par timmar när hennes föräldrar pluggar, sen ska jag väl hem och laga lite mat åt mig och min käraste och sen bli det antingen lite plugg, eller att fixa en dans eller kanske både och :) Sen är det lite läsning i andra boken ur HP-serien, snart klar med den oxå sen är det natti natt. Just det ska hämta en nyckel också, får inte glömma!!!


Renoveringen: Ja, den står lite still i väntan på helgen. Vi har kommit fram till att väggen vi ska riva är bärande och har nu beställt en H- eller I-balk som ska sitta där, vet inte när vi får den, men grabbarna grus har att göra ändå på lördag ;) Taket ska rivas...ja Uffe har nog koll på allt som ska göras, jag känner mig mest ivägen ;)


Hej hej



2010-01-10
19:37:30

skola imorgon...
Hej

Imorgon är det dags för skolan...känns sådär om jag ska vara helt ärlig. Vi börjar dagen med en föreläsning och DNA vilket känns helt ruttet, den här kursen passar inte mig alls, men det är väl bara att bita i det sura äpplet och göra det som ska göras, det positiva är att kursen slutar nästa vecka. Vi har en grupp-uppgift som ska redovisas på fredag och...ja, det är som det är :/ vi avslutar dagen med en laboration och slutar kl 17 USCH!


Hörs kanske imorgon ;)

2010-01-09
16:46:33

nu är kökslinan borta..

Tja!
Helena: du får lägga ut bilder på erat badrum så kan vi jämföra =)
Idag har vi, eller Uffe, rivit ner kökslinan som ni kan se bild på nedan. Jag gick upp på övervåningen för jag kände mig mest i vägen. Det gick nog fortare för honom att göra det ensam än om jag satt och frågade om dittan och dattan hela tiden ;)


Igår var kusin Antero, Elin och Signe här, det var såå trevligt och tiden bara flög iväg =D Och jag slog Antero, både i golf och bowling (wii) Han var visst inte så bra som han försökte verka i början ;)
Nästa helg kommer The Thoréns och Mister Petterson på besök, Johanna och jag ska dricka vin medan grabbarna  river den sista väggen, som troligtvis är bärande...hjälp...hoppas att det går bra!


Väntar just nu på kusin Adde och Sofia som skulle komma hit på eftermiddagen när Sofia slutat jobbet...de har inte kommit än, och jag gissar på att de inte kommer =)
Hej, hej!!



2010-01-08
11:16:10

tippen nästa..

Hej


Syrran: Vi kommer nog inte vara klara med köket nästa vecka ;) det är ju lite annat som ska fixas först!!

 

Idag kommer kusin Antero, hans sambo Elin och deras dotter Signe hem till oss!! Vi ska äta tacos och spela wii det ska bli så trevligt.



Imorgon är det tippen som gäller, de har lördagsöppet och vi ska vara där kl 9 när de öppnar, vet inte hur många gånger vi måste köra, men det blir nog ett par!! Vi kan inte fortsätta riva om vi inte kör bort skräpet som vi redan har samlat på oss. Vi kommer även att riva den ena kökslinan imorgon, det ska bli spännande ;)




Lite mörk bild, men det här är den kökslinan som kommer att rivas!!



Nähe, bäst att vika lite tvätt och förbereda maten, göra iordning Signes tillfälliga säng, helt enkelt fixa lite här hemma!!


Hörs en annan dag


 


2010-01-07
10:24:38

Köket inhandlat...

Hej hej!

 




En bild på väggen som inte finns längre =)


Igår åkte Uffe och jag till IKEA, för att beställa köket...det fanns hemma...och gissa om det var många kartonger?! Tre vagnar kom vi ut med och det var ett gissel att få med vagnarna när vi bara var två stycken och de var fullpackade med kartonger och det blev lite vikt på vadera vagn. Tur att starka Uffe var med =) När vi kom hem skulle allt ner i källaren...och jag ska säga dig att trappan ner till källaren blir VÄLDIGT hal när man har snö under skorna, jösses, vet inte hur många gånger jag höll på att slå omkull.


Idag är det lite städning som gäller eftersom kusin Antero och hans fina familj ska komma hem till oss imorgon och vi ska spela Wii och äta tacos. Uffe ska idag fixa en grind till trappan så att inte lilla Signe får för sig att springa rakt ut ;) farliga de små ettåringarna :) Tvätta måste jag göra oxå, en maskin är redan inne och snurrar för fullt!


Hej svejs



2010-01-05
10:27:39

ingen vägg..

Tjenare på er!

Väggen mellan vardagsum och matrum som ni kan se på bilderna nedan är BORTA, den finns inte längre. Det går att se att det kommer bli väldigt mycket större, men eftersom väggen mellan matrum och kök fortfarande är kvar kan man inte se helheten än. Idag blir det inte så mycket renovering. Jag är hemma, Uffe jobbar och jag ska göra lite paj som vi kan frysa in och ha när vi river hela köket, ska även göra mer mat att frysa in, men får ta lite i taget. Tänkte göra lite lasagne i helgen.

Vi hade en tanke på att åka till Linköping imorgon och beställa köket, vi har funderat om lite när det gäller bänkskivan och har bestämt att vänta med den. Jag vill nog ha en massiv träskiva, vi hade ju tänkt en laminerad skiva, men som sagt vi har börjat tänka om. Får se vad det blir av!! Hoppas nästan på att vi ska åka in till Ikea imorgon, får se vad han säger!

Idag ska jag laga lite mat och vi ska även åka hem till Uffes bror Anders och lämna två styvken fotöljer med fotpallar till honom och hans sambo Gunilla. Vi har ingen plats för dom och vi ville inte bara kasta dem eftersom de är deras mammas (min svärmor) fotöljer från början.

Det var attans kallt imorse, jag skulle vara duktig och gå ut på en promenad, men när jag kom ner till köket och fick se yttertemperaturen vände jag direkt om. Det var -19 grader och jag gick upp på övervåningen och körde lite Zumba istället. Var även tvungen att tända i pannan, kallt inne, brrrrr!!

Hörs senare

 

 


2010-01-04
14:47:26

riva, riva, riva...
Hejsan hej

Jaha, då har vi rivit lite och ni har fått se några bilder på hur det har sett ut. Jag tänkte lägga ut två bilder till:





Här är väggen mellan vardagsrum och matrum, jag har tagit bilden från matrummet. Detta var innan vi började riva väggen. Vi hade bara tagit bort ytskiktet på väggen.





Här har vi öppnat upp ungefär halva och det har inte börjat svikta än, och det hade det inte gjort när jag var nere och tittade på det förrut heller ;)


Vi passade även på att städa upp lite igår och flyttade in allt skräp i vardagsummet i separata högar, hoppas "Arga snickarn" är lite nöjda med oss ;)

Hej på er så länge



2010-01-02
21:12:11

lite konstigt...
Sorry...det blev lite konstigt med texterna till bilderna hoppas att ni får ihop det ändå=)

2010-01-02
21:09:30

oj, oj, oj....
Gott nytt på er!!

Idag har vi börjat med rivning av väggar i vardagsrum/kök! Igår flyttade vi upp soffa och matbord till övervåningen. Tänkte lägga ut lite bilder på hur det ser ut nu på nedervåningen. Varsågoda!


 Här var det garderober i matrummet. Väggen mellan vardagsrum & matrum Hög av bråte i vardagsrummet Så jäjla snygg tapet bakom gipset Uffe har haft hörselskydd på sig Uffe byter ut källardörren Rivit garderoben i hallen Uffe bär runt på lite takskivor


Nu har ni fått några bilder på vår pågående renovering!!! Kommer mera senare när vi kommit lite längre. Vissa bilder ser lite suddiga ut och det beror på att det blir lite dammigt när man river =)