vagentilldromhuset

2012-03-31
16:37:46

Fullt upp
Hejsan fina läsare!

Kul att se att ni kikar in här även när jag inte är som mest aktiv =) Det har varit ganska mycket i veckan som varit då jag i torsdag gjorde min sista dag på universitetet (förhoppningsvis ;)) Början av veckan bestod på grund av detta av jobb och läsning av uppsatser. Jag var oerhört nervös i torsdags. Men det gick rätt bra! Opponenten hade en hel del att kritisera på, men examinatorn hade inte lika mycket och det var bara mindre saker att komplettera. Det har jag gjort idag och jag är klar, men jag vill inte skicka in den förrän i morgon, ifall jag kommer på något mer.

Dagen började tyvärr inte så bra då jag ramlade nerför trappan hemma, min vänstra fot blev lite blå och jag har fortfarande ont i skinkan.

Så här såg den ut



Bilderna visar inte hur illa den såg ut faktiskt, nu börjar det bli lite bättre igen =)

När jag kom hem från opponeringen hade jag fått dessa fina


av Anna, Sussa, Maggan och Roger! Tack fina ni!!

Jag funderar på att gå ut en sväng, måste få lite luft! Är lite trött i huvudet! =)


Kram på er




2012-03-25
10:15:42

Blåsigt

Hejsan på er!

Söndagsmorgon, sommartid och blåsigt. Hoppas att ni ställt om klockorna ;) det gjorde vi igår (försäkerhetsskull)! Idag var min tanke att vara ute i trädgården och rensa lite bland vinbärsbuskar och hallonbuskar, men det blåser ju nått förskräckligt ute. Jag har iaf rensat bland två vinbärsbuskar, men allt som jag klippte ner blåste ju iväg, inget roligt alls och så blev det kallt oxå ;) Men tvätten lär ju torka snabbt idag iaf, eller vad tror ni? Jag har gått in en stund för att värma mig, men jag ska ut sen en stund till, men då får det gärna blåsa lite mindre...snacka om i-landsproblem!

NOG SNACKAT OM DET! Igår var jag ute i trädgården med kameran och fotade lite, detta blev resultatet:


Lite blåsippor


En vit liten krokus


Små snödroppar vid kanten av den "lilla" jord- och stenhögen som finns på framsidan, men som datorn inte ville ladda upp bild på =/

 

 

Jag hittade även några lila krokusar med en humla som hade blivit alldeles gul av alla pollen =)


Dags att kolla tvättmaskinen!

Höres

Kram på er





 

2012-03-24
08:03:07

Lördag 24/4
Godmorgon på er! Har varit vaken en timme redan, fattar inte varför jag inte kan sova på helgerna när jag ändå får =/ MEn samtidigt är det skönt att komma upp och få lite gjort. Idag ska jag sortera tvätten, baka en kladdkaka till vårt finbesök vid lunch och sen fixa iordning hamburgarna, dra av med dammsugaren en sväng oxå ;)

Kan fortfarande inte lägga ut de två sista bilderna på kläderna, VARFÖR??? Blir lite sur på såna här saker, vill att det bara ska funka =(

Dags att ta tag i min lördag, hoppas ni får en fin lördag och söndag!

Kramar till er





2012-03-23
19:59:45

FREEEDAG!
Så skönt med fredagar =) Men helgerna tar slut så fort. Idag fick jag en fikastund hos Sofia och Hugo, sååå mysigt! Gillas massor. Vänner är det bästa som finns och de hjälper en att fylla på energinivån till max!

Sedan åkte Uffe och jag till stan och handlade lite grejer till bilen och schampo till mig och sen lite köttfärs så jag kan göra hamburgare tills imorgon då Losan, Jimmy och Nilo kommer <3

Jag hittade en del coola saker till Nilo, var ju bara tvungen att köpa ;)


En cool body...

Ja, sen köpte jag ju då ett par svarta byxor med svarta stjärnor till och en skinnjacka, men de bilderna gick tydligen inte att ladda upp! =/ Får se om det funkar imorgon, coola var de iaf =)

Kram på er




2012-03-22
17:30:10

Vilken dag!
Hallå på er!

Idag är jag trött! Vi hade tydligen strömavbrott i natt. Jag sover med öronproppar eftersom min alldeles underbara man har en förmåga att snarka hela nätterna ;) Jag tyckte att jag hörde Uffes larm på telefonen och jag vaknade då till och tittade på klockan. Den blinkade, vilket innebär att vi haft strömavbrott, och vi hade haft ström i 56 minuter sedan den kommit igång igen. Jag som var helt säker på att klockan var 6 då Uffes klocka ringer fick PANIK!!!! Kastar av mig täcket och springer ut i hallen och skriker att vi haft strömavbrott och att vi har försovit oss. Uffe vaknar och tar en titt på sin telefon och kan berätta att klockan är faktiskt BARA 02.22! Jag går ner och  hämtar min telefon och sätter larmet på den och ska försöka somna om, men jag är så uppe i varv att jag får svårt att somna om och ligger och vänder och vrider på mig resten av tiden tills klockan ringer. Hujeda mig vad trött jag har varit och fortfarande är! Men det är ju lite roligt nu så här i efterhand =D

Men jag har klarat av hela arbetsdagen och åkte hem och tog en uppfriskande promenad i det alldeles underbara vädret. När jag gick samma runda förra söndagen så gick  jag på 43 minuter, igår på 42 minuter och idag på 40 minuter! Det går framåt =) Långt kvar tills jag är nere på 33 minuter, men det är bara att hålla ut =)

Imorgon ska jag till Sofia och Hugo på en liten dejt och fika, underbart! Igår var jag hos syster, Jimmy och Nilo! Dom kommer på lördag, då ska vi grilla hamburgare och korv, mmmummmmmms!

På torsdag gäller det! Då ska jag upp på framläggningsseminarium! Om det blir godkänt och om examinatorn godkänner uppsatsen så är jag FÄRDIGUTBILDAD LÄRARE!!!!!! Detta gillas så sjukt mycket! Men sen är det säkert nått som jag måste komplettera, men jag hoppas verkigen att det inte är så stora saker.


Kram på er





2012-03-20
16:01:38

Tisdag
Idag gjorde jag mitt andra gympass efter min sjukdomstid och uppsatsen. Det gick över förväntan idag oxå, så jag fick skriva upp en högre vikt till nästa omgång =) Sånt gillas! Igår hade jag grym träningsvärk i axlar och armar, men det var borta tills idag.

Efter jobbet ska Uffe hämta mer ved och då hoppas jag innerligt på att Uffe vill ta med mat från "Kina". Så sjukt sugen på sötsur sås, mmmmums! Men jag får se om jag kan övertala honom till det ;)

I lördags såg Uffe och jag Breaking Dawn! Han har inte sett den på bio, men nu tvingade jag honom och han tyckte att den faktiskt var rätt bra, jämförelsevis med de andra.

Resten av denna vecka bjuder på mer jobb och träning och förhoppningsvis gos med Nilo och sen blir det gos med HUgo och hans mamma på fredag! Gillas jättemycket!


Kram på er







2012-03-18
18:26:17

Hej
Ville bara säga hej!! =D

Idag har jag tränat igen för första gången sedan 27/1 =O Sjukdom och uppsats tog all energi, men det var riktigt skönt att komma igång igen =) När jag kom hem tog jag tag i att städa tvättstugan, har tänkt på det så länge, men har inte hittat motivationen. Och det är inte så roligt att städa där nere eftersom det inte är iordninggjort. en det blev iaf en enorm skillnad och jag insåg att jag kanske borde göra det liiite oftare, kanske iaf två gånger om året ;)

Jag passade även på att tvätta när jag ändå var därnere, hängde lite tvätt ute! Så härligt, hoppas att vädret blir bra i helgen så jag kan vara ute lite i trädgården och röja lite.

Nu ska jag slappa lite framför tv´n som inte visar något bra, men jag kanske ska slänga in en film, vi får se!

Kram på er





2012-03-17
08:02:55

Uppsats
Men jag börjar med att jag fick lite gos-tid med Nilo i går. Idag kommer Teodor med familj till oss för att hjälpa Uffe med vattenrör och gå igenom uppsatsen med mig. De ska äta lite lunch här, blir grekisk kyckling med pressad potatis.

MEN nu ska nu få höra =) Jag skickade min uppsats till handledaren och till Johanna, de läste igenom den och Johanna sa att hom inte hade så stora ändringar som jag behövde göra och handledaren hade vid närmare räkning TRE saker som jag behövde ändra på!!! Sen kan jag skicka in den! SÅ J***A SKÖNT!!!!! Nu börjar jag äntligen se slutet på detta! Min tanke är att skicka in den imorgon =)

Nu ska jag äta frukost, skala potatis, ficka kycklingen och kanske baka nått gott!


Kram på er






2012-03-13
18:30:52

huwa
imorgon ska jag skicka in uppsatsen till handledaren för en sista granskning, hoppas att det går vägen utan en massa kompletteringar. Vi får se vad hon säger. Jag ska sätta mig med den en stund nu ikväll, men jag vilar lite på soffan nu för att jag har världens huvudvärk. Uffe har varit i Enköping på möte hela dagen, men är på väg hem nu, han skulle ta med lite mat hem. Imorgon blir det då lite mer tid på uppsatsen innan jag skickar in den, först ska det såklart bli jobb =) På torsdag ska jag träffa fina Anna på fika, så myyysigt ska det bli, längtar! På fredag ska jag träffa min finfina systerson, längtar tills dess oxå =D

Ett kort inlägg idag! Kram på er





2012-03-09
20:27:23

En speciell person
Denna fick jag av finaste Soffe



och jag blev så rörd. Kunde inte läsa den ordentligt när jag fick den, men läste den hemma och fick en liten tår i ögat! Tack så jättemycket Sofia!

Helgen bjuder på uppsats =( Ett nödvändigt ont. Och jag tänker att om jag gör det nu så kan jag gå upp v.13 och sen bara jag får godkänt på den så kan jag lägga den bakom mig och titulera mig som lärare. Skönt!

Som det ser ut nu så är jag kvar på min nuvarande arbetsplats till sommaren om hon som jag jobbar för inte blir mirakulöst bättre (vilket jag hoppas för hennes skull). Men annars är jag kvar till sommaren. I veckan fick jag tyvärr reda på att den tjänst som jag trodde skulle komma till hösten inte blir av pga av besparingar inom skolan =( Blää, för dessa besparingar. Mår nästan illa när man ska spara in på utbildningen. Hujeda mig. Så vi får se vad jag gör till hösten. Allt ordnar sig såklart, men det skulle ju vara skönt att veta nu.

Imorgon ska vi iaf till mamma och pappa och äta lite mat. Nilo, syrran och Jimmy kommer oxå, så då får jag gosa lite med underbarnet <3 Just nu sitter Uffe och jag och kollar på The Voice, är det inte ett kosntigt upplägg, gillar inte programmet, men sitter ändå och slötittar, varför? Imorgon är det även melodifestivalen och vet ni VAD??? Vi har inte kanal 1 och 2, hahahhahahaha, det bästa!!! =D Men Uffe skulle upp på taket imorgon och kolla antenn, hoppas att han glömmer ;)

Kram på er





2012-03-07
08:16:47

Studiedag
Idag har lärarna studiedag och eftersom jag bara är vikarie så kunde jag vara ledig i dag, så skönt! =) Jag ska titta lite på uppsatsen och åka ner till biblioteket och kolla lite böcker. Min handledare ville att jag skulle lägga till ett kort avsnitt om språk och kommunikation så det ska jag titta på idag. Nästa vecka ska handledaren läsa igenom uppsatsen innan det är dags för inlämning! Är en aningens nervös, men den här gången ska jag upp!

Igår passade jag på att åka förbi hos syster och hennes fina familj. Då fick jag lite gos-tid med Nilo, han låg i min famn och stannade där tills jag skulle åka, ville gärna ta med honom, men det fick jag inte för hans mamma och pappa, förstår inte det ;)

Vi hörs senare, Kram på er







2012-03-04
09:58:49

Hällö!
Igår var vi hos familjen "Wallerhult" Soffe och jag fixade lite kort, Adde och Uffe satt mest och pratade om allt och inget ;) Det var såå trevligt =) Det är så roligt att träffa vänner så här som det var igår, bara prata och äta lite gott och mysa, helt fantastiskt!

Idag kommer Nilo hem med sina föräldrar! Jag hoppas att vi kan få träffa det lilla underverket idag, men vi får se om dom orkar!

Annars ska jag plocka lite här hemma! Sen ska jag även fixa de ändringarna som min handledare ville att jag skulle göra på uppsatsen, så jag kan fortsätta skriva klart det sista sen.



Kram på er