vagentilldromhuset

2010-04-27
08:16:48

godmorgon...

Hejsan på er

I lördags var vi på 30 årsfest!!! Det var jättetrevligt, mycket folk som jag inte träffat förut och vissa blev JÄTTEfulla =) en riktig batmanfylla blev det. Själv var jag oxå ganska full, men nyktrade snabbt till...skriver varför en annan dag ;) Vissa som läser vet redan, men hoppas att de inte skvallrar...jag vill berätta själv =) Trots detta så blev jag lite sliten på söndagen. Mådde bra när jag vaknade, men när jag kom hem så somnade jag och var jättsliten när jag väl vaknade igen...skumt!!

Igår var det måndag och då hade vi litteraturseminarie och jag hade bara skummat igenom det vi skulle läsa eftersom jag inte mådde så bra på söndagen. Vi hade även en uppsatsintroduktion...den var INTE bra! Fick inget matnyttigt inför det som ska skrivas =( Jag och Carina ska idag börja spåna lite på hur vi ska lägga upp uppsatsen och vilka frågor vi ska ställa till barnen. Uppsatsen är egentligen en ämnesdidaktisk artikel som ska handla om hållbar utveckling och vår ska rikta sig mot barn.

Nu måste jag göra mig iordning inför min "dejt" =)

 

 

 


2010-04-23
11:36:17

freeeedaaaag...

Änligen fredag!!

Jippi, så skönt med helg. Idag ska Anna komma hit på en fika...myyysigt =) Sen ska Uffe och jag åka in till stan och inhandla lite elprylar. Syrran kanske skulle följa med. Jag var och handlade nu på förmiddagen (mat till nästa vecka). Imorgon blir det 30 års-fest, tjohooo, Hurra för A som fyllde i onsdags. Söndagen hoppas jag att vi kan göra lite hemma, men jag har inga förhoppningar. Jag vet hur det brukar bli på festerna hos dessa personer =) Jag blir ALLTID full av nån konstig anledning =)




Det blir att fika lite på den nystädade altanen idag.


Nu ska jag fixa lite med tvätten innan Anna kommer, ha det bäst så länge!! Vore roligt att veta vad ni som läser min blogg ska göra i helgen?? Skriv gärna en kommentar.

Kramisar


2010-04-22
14:48:58

torsdag...

Halleloj!

 

Idag är det torsdag den 22 april och när jag vaknade imorse snöade det som bara den!!! Hade ca 5 cm snö på balkongräcket, snacka om att jag ville lägga mig under täcket och somna om tills det var vår och sol ute igen, men men, kan ju inte få allt här i världen :) Idag hade jag två föreläsningar men valde att inte åka in på dem, tråkiga föreläsare!! Har istället gjort en massa saker som jag inte har, men som jag borde ha gjort tidigare, ni vet säkert hur det är =)

 

Igår fick jag veta att min kusin på pappas sida (en av de alla) och hans tjej ska bli föräldrar igen, GRATTIS till er =) Liten babyboom på pappas sida av släkten, två kusiner till ska nämligen ha barn, spännande :) Släkten bara växer och växer snart tar vi nog över hela Östergötland =) Imorgon ska jag handla lite och träffa Anna Andersson på en fika, trevligt värre, nu var det ett tag sedan. Blir alldeles för sällan =)

En liten uppfattning om hur det kommer att se ut

 

Lite svårt att förstå kanske, men...ja ni kommer att få se mera sen =)

 

Här är hallgolvet som vi...eller Uffe har gjort, nu är vi i fas när det gäller golvet

 

Här är den gamla garderoben som vi öppnant upp lite grann och ni kommer förstås få en bättre bild på hur det kommer att se ut lite längra fram i renoveringen =)

 

Nu har vi även bokat in vår privata elektriker som ska komma och hjälpa oss med lite eljobb nästa helg, så på söndag och i veckan kommer Uffe att förbereda lite el och sätta upp lite mer gipsskivor. Vi har med andra ord att göra, jag hoppas på lite bättre väder så jag kan hålla på i trädgården lite.

 

Vi hörs

 

 


2010-04-21
08:50:56

regn...

Hääjjj!!

Hur är det med er?? Här är det bara bra! Kul att se att det var så många som var inne och kollade min blogg för två dagar sedan =) Syrran var visst inte så nöjd med bilden jag la ut på henne ;) Men det är ju så att även de bästa måste ju vila någon gång, eller hur??

 

Jag skrev lite om matchen som var i måndags och det gick ju inte så bra som jag hoppades på, men ikväll är det match igen och då får vi hoppas på vinst för mitt lag =)

 


Här är jag ifull gång med att skruva ihop den första stommen till köket...


Så här ser den ut när den är klar, visar ingen lucka än, det får bli lite senare =)

 

Här har Uffe lagt i alla plåtar till golvvärmen

 

Här brottas Uffe med 240 meter värmeslang...kan säga att det kom många fula ord från hans mun när han höll på med detta =)

 

Rubriken säger regn... men jag har inte skrivit något om det, bra där! Det regnar ute och jag vill ha sol. Man blir ju så nere när det är dåligt väder ute =( vill ha fint väder, får så mycket mer energi då!!!

 

Nu kom det några nya bilder, snart kommer det fler =) Hade!!

 

 


2010-04-19
19:16:18

dags för match...

God kväll på er allihopa!! =)

Nu börjar sändningarna på den tredje finalmatchen i hockeyn, Djurgården-HV71. Jag är så jäkla nervös för hur det ska gå för mitt favoritlag (Djurgården), det var ju sååå länge sedan de spelade i slutspelet och nu spelar de helt plötsligt i final!!! Hoppas att de vinner ikväll då står det 2-1 i matcher till Djurgården.

Idag har jag varit på Poltech och jobbat hela dagen, har scannat ordrar och jag hann med väldigt mycket idag. Nu har jag laddat in lite bilder till er, tänkte lägga ut några stycken idag och så lägger jag ut fler sedan =) Ni kan ju inte få allt på en gång ;)



Jimmy hjälper till att riva upp golvet i vardagsrummet


Syrra hjälper till att dra spik och stift från taket i det som ska bli köksdelen, glad hon ser ut =)

Taket före målning...

Tak efter målning...fint va??? =)


Taket i kök/matrum...

Samma tak, men med lite vit målarfärg =)

Vid renovering blir det mycket skräp, men Uffe är lika glad för det =)

 

Det var alla bilder ni får idag...fler kommer inom en snar framtid =) Ha det bäst så länge

 

 

 


2010-04-12
15:52:21

uups...
Halleloj!

Det var visst ett tag sedan jag var här och skrev lite. Men nu är jag tillbaka =) Sitter i skolan och väntar på att Uffe ska komma och hämta mig, vi ska till det berömda K-rauta och inhandla lite material till hallgolvet. Det har hänt grejer må ni tro när det gäller renoveringen. Jag har tagit en massa kort, men pga rauter (stavas det så?) så har jag inte haft nått internet på min bärbara dator och har inte lagt in några bilder på den än, men det kommer inom en snar framtid =)

Alla spår-spånskivor till golvvärmen är lagda i kök/matrum/vardagsrum, plåtarna och slangen likaså. Jag har dessutom skruvat ihop alla stommarna till köksskåpen (kul att jag har fått känna mig lite nyttig oxå). Vi (Uffe) rev upp golvet i hallen och tog bort elementet och la även igen en liten bit av golvet där vi ska ha klinkers (närmast ytterdörren). Han har även målat taket vitt och det blev en sån enorm skillnad, ni ska få se bilder senare. Det blev väldigt mycket ljusare och jättefiiiint!!!!! Vi valde att behålla orginaltaket eftersom det ger lite mer liv och charm till huset, bästa valet någonsin =)

Igår spenderades mycket tid ute i trädgården i det enormt fina vädret, jag var ute i 5 timmar medan stackars Uffe var inne och slavade med hallen, men han är tapper, han bytte dessutom däck på BMW´n så nu får jag äntligen köra på sommardäcken, JIPPI!! Jag rensade undan lite fjolårsväxter från rabatterna, lite svårt att veta vad som ska vara där och vad som är ogräs, har ju aldrig sett hur det ser ut. Svårt när det är ett nytt hus och en ny (stor) trädgård. Hoppas på fint väder i helgen oxå så jag kan spendera ytterligare lite tid där =)

Ny kurs har startat i skolan och framför allt så är det den sista kursen för Natin-året!! Den verkar rolig, men jobbig. Ingen tenta, men stora uppgifter. Vi ska bla göra en egen biotop-undersökning och det är inte lite vi ska göra med den, sen är det en ämnesdidaktisk artikel som ska skrivas och så är det ganska mycket inom VFU´n som ska göras.

Ha det bäst så ska ni få bilder inom kort.

Kram