vagentilldromhuset

2009-06-26
17:56:26

Hejsan heeeejjj!!

Idag är det fredag och huset såldes i onsdags för 975 000 kr. Det är jäkligt bra (tycker jag) eftersom utgångspriset var 900 000. Vi flyttar ut den 1 september och de nya ägarna flyttar in den 15: e september. Jag har alltså två veckor på mig att städa ;) Jag vill egentligen flytta NUUUU, men antar att jag måste vänta lite till, tur att vi har kreta-resan att se fram emot innan!!

Annars är det ganska dött just nu, jobbar på Poltech i två veckor till sen en vecka på Ljusfalls friskola som frita-fröken sen åker vi!!! Jag kuggade på tentan, vilket i och för sig inte kom som en överraskning.

Nähe, ska nog städa lite och lägga kött i marinad tills imorgon!

Hörs


2009-06-23
09:30:23

Budgivning
Idag börjar budgivningen!!!!!! Skriver mer när jag vet mer!!!!!

2009-06-18
13:03:58

Nu börjar vägen mot det nya huset
Jag skulle skriva igår men det gick ju jättebra att publicera...not!! Lite smått irriterande!
Vi fick huset igår!!! Och till ett bra pris, som grädde på moset, eller i midsommartider, på jordgubbarna. Vi får tillträde till det nya huset den förste september och då är det bara ett börja lägga nytt tak och borra ny brunn till vattnet, vill ju inte har grönt hår! Vi skulle kunna få en nyckel för att kunna ställa in lite saker innan, och tur är väl det. Ett lass flyttkartonger kommer i början på nästa vecka, då är det bara att börja packa saker som inte används dagligen. Det kan nämligen bli så att vi flyttar ut från vårt nuvarande hus redan i mitten på juli, beroende på vilka som köper vårat hus. Den budgivningen startar på tisdag nästa vecka och gissa vem som kommer att vara sketans nervös...JAAAG!!!!! Nu ska jag börja köpa på mig lite inredningstidningar för att få lite ny och fräsch insiration.  

Idag skulle min farmor ha fyllt 90 år om hon hade levt, men svärmor fyller 75 så det blir att fira henne med blommor och presenter och tårta såklart. Senare ikväll ska jag, Uffe, syrran & Jimmy käka på Sing Thai, världens bästa thai-restaurang. Imorgon är det midsommar och jag hoppas att det inte kommer att regna som det gör idag. Vi ska fira den tillsammans med min familj och min morbrors familj...10 pers! Stugan är inte stor men finns det hjärterum, finns det skjärterum...undra om det stavas sådär, jaja ingen som bryr sig...jag ska ju bara bli lärare!

Grattis till min kära Uffe-Puffe och mig för att vi fick huset vi ville ha och till ett bra pris, Puss på dig!!!

Vägen till drömhuset börjar HÄR och NU!!!!!!!

2009-06-17
08:16:53

Nagelbitare...
Besiktningen igår på vårt nuvarande hus gick jättebra, lite småsaker som badrumsgolvet; fel lutning, men det visste vi om och det ska vi fixa. Annars var det lite förhöjda fuktvärden i grunden, men det sa besiktningsmannen att det var lätt fixat.

Budgivningen kom igång igår på huset som vi vill ha...skriver inget mer om det förrän det är klart :) Ni får hålla er till tåls!!!

Kram på er

2009-06-15
12:56:35

Ny vecka, nya möjligheter
Måndag...vad gör man på en måndag?? Jag sitter här och skriver ner lite tankar. Sen ska jag sätta mig i soffan och fortsätta läsa i den andra boken i "the twilight saga". Böckerna är bara LITE beroende framkallande, om ni inte tror mig så kan ni ju alltid fråga Uffe ;) Annars har jag städat och nu tvättar jag, tjohoo!! Jag har ju inget val eftersom det är besiktning av vårt hus imorgon. Dessutom börjar budgivningen på huset som vi vill köpa. Vi vet fortfarande inte om det andra paret ska vara med eller om de dragit sig ur, men det märker vi antagligen imorgon. Vi frågade mäklaren om dem, men han hade inte hört något så han skulle ringa dem idag.

I lördags var vi på släktträff i Hällestad! Det var väldigt trevlig, så tack till faster Christina som ordnade detta!! Vi hade 5-kamp och jag vet helt ärligt inte på vilken placering jag hamnade...det gick ju inte så bra om jag säger så ;) Pappa vann precis som förra året, det kom ju inte direkt som en överraskning.

Nu är det bara 38 dagar kvar tills vi åker till KRETA!!! Längtar såååå!!! Tänker inte börja räkna ner timmar än...

Håll tummarna för oss imorgon!!
Kramisar

2009-06-12
15:14:42

Fredag!!
Då var det fredag igen, tiden går fort när man har roligt. Har idag varit hos frissan och trollat bort den hemska utväxten, så nu är man snygg igen ;) Sen åkte jag hem och tittade på Twilight (igen). Var bara tvungen eftersom jag läser första boken nu och jag måste då säga att Edward är ju verkligen inte snygg, men när man läser boken och dessutom ser filmen kan man ju inte bli annat än lite "kär" i han. Boken är sååå mycket bättre än filmen, mycket mer dejtaljer som inte visas i filmen. Nu väntar jag bara på att min lilla vampyr ska komma hem ;) Ikväll ska vi träffa min kusin Adde och hans tjej Soffe, vi ska till O´learys och käka lite mat, mysigt!!

Huset då! Igår ringde mäklaren och sa att vi slagit rekord i antal personer som tittat på ett och samma hus på vår gata. Säger då det, vi är ju BÄST!! Kanske lite mäklarnas förtjänst iom de fina bilderna och annonsen, Tack till dem!! Det verkar vara många som är intresserade, så vi hoppas på budgivning och mycket pengar till oss. Vi har inte hört något än om det andra paret (som är/var intresserade av vårt drömhus) har klivit åt sidan eller ej, men det hoppas vi starkt på.

I morgon är det släktträff på pappas sida så jag hoppas innerligt på bättre väder!

See you later!! 

2009-06-11
18:02:52

Väntar på att få komma hem...
Sitter just nu på Poltech coh väntar på att mäklaren ska ringa och säga att vi får komma hem nu... Visningen skulle vara mellan 17-17,30 men det verkar som de vill titta lite längre. Är fortfarande väldigt nervös. Vill bara att allt ska vara klart så jag kan börja tänka klart. Är iaf glad att jag fick jobba från kl 12-18 idag, tiden gick iaf fort, men nu väntar jag bara...

Fick besked om att jag får hämta tentan den 24 juni men inget resultat än, men jag anmälde mig alldeles nyss till omtentan. Det är ju ändå det som kommer att ske, lika bra att vara förberedd ;)

Vänta, vänta, vänta!!!!

2009-06-11
08:14:01

Nervööössss!!!
Igår var det visning på vårt nuvarande hus och mäklaren ringde på kvällen för att förmedla att allt hade gått jättebra. Två stycken hade visserligen inte dykt upp, men de som var här tyckte att det var väldigt fint och ville gärna gå med på besiktningen. Några hade varit väldigt intresserade då de frågade om tillträdesdatum och ville flytta in innan skolan började i höst. Med rätt betalt flyttar vi när som ;) Idag är det också visning på huset och det är 2-4 inbokade besök. Jag är alldeles för nervös för att vara hemma så kl 9 ska jag ut och gå med Jossan sen ska jag äta frukost och sedan åka ut och jobba lite på mitt gamla jobb.

Det var även besiktning på "drömhuset" igår. Det gick som vi hade väntat oss, inga överraskningar. Taket måste bytas snarast, båda badrummen måste göras iordning, eller som besiktningsmannen sa "RUS=riv ut skiten"!! Sen var det andra saker, men som sagt inga överraskningar för våran del. Det andra paret som va med tystnade ganska snart och blev ganska tomma i blicken, hihi, hoppas de drar sig ut nu!!!! Får nog lite mer info ikväll när mäklaren ringer.

Jag fick mitt arbetsschema för v 29 igår kväll, det blev lite smörjobb ;) Jobbar 11-16,45 måndag-fredag, vi är två pedagoger fram till ca kl 15 och det är BARA 2 barn, hur glassigt är inte det. Vi kan ju göra massa roliga saker!!

Hörs senare!! Kramisar

2009-06-11
08:02:08

Vårt nuvarande hus

2009-06-09
14:59:08

Städa,städa!
Hejsan på er!!
Idag har jag städat i stort sett hela dagen, började dock med en morgonpromenad och avbröt för att fylla på kylen lite. Det ekade nästan i den ;) I morgon är det visning av huset och jag är så j...a nervös. Har inte hört om det tillkommit fler intressenter men för en vecka sedan var det 10 stycken, jag hade hoppats på ca 5-6, så jag är glad men sketans nervös. Uffe och jag ska på besiktning av huset som vi är intresserade av imorgon  och jag hoppas innerligt på att det andra paret drar sig ur, alla måste hålla tummarna för det, LOVA!!!!

Nu börjar resultaten för den här kursen ramla in och än så länge ser det bra ut, blev godkänd på den individuella texten som jag rafsade ihop kvällen innan den skulle vara inlämnad. Synpunkterna som examinatorn hade lämnat var jättebra, en enda sak jag skulle tänka på och det var att vid ett ställe hade jag använt mig av talspråk, men i stort var texten mycket välformulerad och grammatiskt korrekt =) undrar bara hur det gick till, kanske är så att jag är ganska bra ändå ;)

Ikväll ska jag till syrrans svärmor, hon ordnar ett Tupperwareparty, attans vad det kommer att bli dyrt... Det är något som jag tänkt på att jag behöver, men jag har ju naturligtvis glömt bort det...kanske kommer på det och en massa annat jag vill ha när jag väl är där. Ska försöka hålla lite i pengarna, måste ju spara lite till KRETA!!!!!!

Ha det så hörs vi när jag har mer info om husköp och husförsäljning!!!!

2009-06-06
08:44:58

En presentation av mig!?!?!?

Som sagt, jag är ju inte så haj på såna här grejer än så ni får ha lite tålamod & förståelse för min klantighet osv. ;) Jag kom på igår att det kanske kunde vara bra om jag gav en liten presentation av mig själv ;) Så här kommer den:
Jag heter Linda är 27 (snart 28) dvs närmar mig 30 med stormsteg, hjälp!! Är sambo med Uffe sedan ca nio år tillbaka, han är min bästaste, puss på dig! Bor i en liten stad i mellansverige och kommer inte flytta därifrån, bara lite mer ut på landet ;) Jag pluggar just nu till lärare, eller just NU har jag sommarlov, men annars pluggar jag...bara 2.5 år kvar...går nog fort... Äh, jag tror det räcker de som läser känner väl mig ändå skulle jag gissa på. Idag lägger jag ut adressen på facebook så alla mina fina vänner kan läsa!!

Mer info om husförsäljning och husköp får ni veta i mitten/slutet av nästa vecka

Kramisar på er!!!


2009-06-04
13:06:16

Då var det dags för sommarlov!!
Jag har idag börjat mitt lååånggga sommarlov!! Igår var det tenta som gick sådär, kan ha gått bra men kan lika gärna gått dåligt :( Ikväll ska jag och tjejerna i arbetsgruppen fira att ett år på lärarprogrammet är avklarat, JIPPI!!! Det blir bubbel och vin för hela slanten och det ska blir riktigt trevligt.

Får se om det blir något sommarjobb framöver. V 29 är iaf spikat, då ska jag jobba på "frita", det ska bli roligt =)

Jag har ingen ny information om drömhuset men det är nu 10 intressenter på vårt nuvarande hus, tummen upp för det och hoppas på många fler!

Kramar på er

2009-06-02
18:09:52

Fortsättning på föregående
Ja, det verkar ju iaf funka detta :)
Bloggen ska ju som sagt vad handla om vårt drömhus men jag kommer naturligtvis skriva om allt som pågår i mitt liv just nu. Förhoppningsvis kommer jag att kunna lägga ut lite bilder som rör händelser runt omkring mig, men jag är ju inte så tekniskt lagd så vi får se hur det går.

Vårt hus finns just nu ute till försäljning och vi är på jakt efter ett nytt, vilket vi kanske redan har hittat. Vi har tittat på ett hus som är väldigt charmigt och har de egenskaper vi söker, men det finns en intressent till... Idag fick vi vattenprovet som är taget från fastigheten och det visar på att en ny brunn måste borras. Detta är något som vi redan har räknat med, men förhoppningsvis inte det andra paret ;) Huset ska besiktas under nästa vecka och då hoppas vi på att det andra paret blir skrämda över vad som måste göras och drar sig ut!! Alla som läser detta måste hålla tummarna för oss!!!

Nu ska jag sätta mig ner och plugga till den berömda begreppstentan jag har imorgon, tjohoo!! Håll gärna tummarna för det med, snälla!!

2009-06-02
15:16:35

Jaha, då har jag börjat med bloggande!
Ja, nu var man här då! Inte för att jag fattar något, men det kan jag nog få hjälp med så småningom. I denna blogg kommer jag att skriva en del om min och min sambos väg till vårt drömboende. Vi har precis på påbörjat denna resa då vi har lagt ut vårt hus till försäljning!

2009-06-02
15:04:28

Välkommen till min nya blogg!