vagentilldromhuset

2011-12-27
10:53:05

1-års kalas

Idag fyller en av mina favoritkillar 1 år!!! Ett stort GRATTIS Teodor på din 1-årsdag i eftermiddag kommer vi på ditt kalas =)


Det är vad jag ska göra idag!! Gratta fina killen <3


Kram på er




2011-12-26
09:42:38

sista dagen på julen
God fortsättning önskar jag er!! Har ni haft en bra jul?? Det har jag =)

Det har varit rejält stressigt innan jul, inte med klappar och julstök, men med jobb och uppsats och allt sånt! Det har egentligen inte blivit bättre, men jag har valt att inte stressa kring det!

Julafton var vi hos mamma och pappa! Min moster, hennes man, min kusin, hans sambo, deras underbara lille son, min syster hennes sambo och deras lille bebis i magen <3 firade julen. Sen kom min morbror, ingifta moster och kusinen på kvällen och fortsatte firandet med oss. God mat som alltid, trevligt sällskap som alltid och bra och fina klappar som alltid. Jag fick en bok om scrapbooking, så nu måste jag sätta mig ner och titta i den och få lite inspiration. Sen fick jag oxå ett presentkort på Bolagret, där ska jag handla MASSOR!!! En helt fantastisk dag som alltid.

Juldagen var en riktig slappardag!! Vi började dagen med att slappa i soffan, vi åkte till mamma och pappa och käkade lite rester sen åkte vi till Viberga och köpte två filmer och lite chips, sen slappade vi i soffan igen! Filmerna var Sherlock Holmes och Dear John! Sherlock var dålig, hände ingenting, var bara lång! Dear John var bra en riktig tjejfilm =)

Annandag jul börjar i soffan med datorn i knät! Uffe är på väg upp nu hör jag! Vi har väl tankar på att åka in till stan en sväng och handla lite för våra presentkort ;) Sen blir det nog att fortsätta slappa lite!!!

Nu ska jag se vad som väntar idag, Uffe kom precis ner!!


Kram på er








2011-12-17
10:06:27

Välkommen till världen

säger jag till kusin Adde och hans fina Sofias son som födde i morse!!!


Det känns lite som jag har blivit faster =)


Grattis till er alla tre <3






2011-12-16
15:43:24

jahopp
var hos tandläkaren idag... det gick superb, hade inga hål ingen tandsten allt såg helt fantastiskt ut =) Glad blir man!! Har transkriberat, inte lika roligt, men ett nödvändigt ont. Tog en paus och gjorde lite rocky road godis till jul och sen passade jag på att stryka lite tvätt så att fruarna B kan sova i sitt rum imorgon =) Imorron ska det drickas lite vin, LITE för min del, jag vill vara fräsch på söndag då jag ska passa på att göra mera karelska piroger och kanske skriva lite på uppsatsten. Efter att mina fina har åkt hem, och de behöver inte ha någon brådska ;)

Idag skulle Uffe och jag åka in till stan och handla julklappar till min syster och svärmor och såklart den lill* i syrrans runda men fina mage <3 Och så fick jag ett meddelande att jag fick hämta min telefon, som jag har längtat... MEN jag ringde Uffe för en liten stund sedan och han hade fortfarande inte åkt från Enköping, KUL, inte. Det tar ju typ två och en halvtimme hem och han har fortfarande inte åkt än så det sket sig ju jävligt rejält.Blir så förbannad. Finns inte så många dagar vi kan åka in, typ INGA och så blir det såhär. Idag har jag haft en jobbig eftermiddag med en del tårar och nu blir jag ännu mer irriterad........

Nähe, vad ska man då hitta på då??? Jag tvättar iaf wihoo. Usch, jag känner mig lite nere just nu, måste komma på något positivt istället.


Kram på er





2011-12-15
20:15:05

helt galet nu innan jul
Hejsan på er!!

Det är som rubriken lyder: Helt galet nu innan jul. Jag jobbar tre dagar i veckan, jag transkriberar en intervju, ska göra en till nästa vecka, måste skriva in resultatet efter transkriberingarna, fixa de sista julklapparna, fixa med lite bakning och matlagning, till tandläkaren, till frissan och till kuratorn, träffa vänner och såklart vara utvilad och på glatt humör till jul ;) Ibland skulle det behövas en sisådär 24 timmar extra per dygn!! På grund av den här lilla stressen jag känner är jag helt galet trött och har tyvärr inte varit inne här så mycket, och jag som var så duktig med att uppdatera här för en liten stund sen. Jag kommer att titta in här lite då och då, det lovar jag =)


Jag måste ju då visa min fina kamera som min fina man har köpt till mig =) Han är den bästaste mannen som finns =)

Nu ska jag hänga upp en duk på tork som jag precis har tvättat, imorgon är det transkribering och tandläkaren som gäller, samt att fixa lite ingredienser till lördagens förrätt och efterrätt, huvudrätt fixar våra finaste fruarna B <3

Ännu har ingen bebis kommit till kusin och hans sambo, inget är som väntans tider eller vad säger ni =)


Kram på er





2011-12-09
15:35:15

uppsats hela dagen lång
men nu har jag lagt ner! Jag skickade nyss in texten till handledaren, får se vad hon har att säga! Är inte nöjd, har ingen struktur och inga vettiga rubriker, men om jag har tur kanske jag kan få lite mer input på måndag då jag har handledning. På måndag är det även dags för intervju! Ska bli spännande att se vad de har att säga, det är deltagarna som själva ska hålla i diskussionen =)

Idag är det även min tur att lämna in lotto! Är ju fortfarande med i Poltecharnas lotto. Jag törs inte gå ur, för då vinner de väl, och jag skulle faktiskt inte säga nej till några hundra tusen så att jag kan betala av studielånet =) Förstå vilken känsla!!

Just nu väntar jag på att Uffe älsklingen ska komma hem =)

Är det nån mer än jag som blir trött på detta skitväder?? JAg vill ha snö och kallt i december månad inte en massa blåst och regn =( Här har ni iaf nån som inte klagar när det kommer SNÖ.

Näe ,nu lägger jag ner för idag!

Kram på er






2011-12-07
13:00:47

mitt i veckan

Och jag är hemma från jobbet idag! Hade ju en fruktansvärd huvudvärk igår som även satt kvar i morse, men nu har jag vilat och den har faktiskt släppt, nästan! Den är iaf inte lika hemsk som igår.

Jag fick förresten kostnadsförslaget på min telefon, det blev inte så dyrt som vi först trodde, bara 800 nånting. Det är ju egentligen inte  BARA men vi hade ju räknat med att blanda in försäkringsbolaget och då var självrisken 1500 kr, så det är ju nästan halva summan iaf ;) Nu ska vi bara se hur lång tid det tar för dom att fixa den, hoppas att det inte tar för lång tid, vill inte åka in i slutet av den här månaden, innan jul, och hämta den!! Kan bli svårt att hitta parkeringar då =) När alla är ute och shoppar det sista innan julafton kommer.

Idag ligger det ett pudrat tunt täcke över gräsmattan, tyvärr inte lika mycket som det var förra året, men jag hoppas att det kommer mer innan jul iaf. Men det kommer väl i januari och stannar till maj eller nåt, istället, wihoo!! =) Det blir inte lika mycket julstämmning när det vita täcket saknas =( De två senste vintrarna har ju varit HELT fantastiska, kallt och mycket snö, precis som det ska va. Även om vintern förra året kom lite FÖR tidigt, eller vad säger ni? ;)

Om 14 dagar har jag själv sagt att min C-uppsats ska vara så gott som klar! Jag vill bara ha lite småjusteringar kvar till efter jul och nyår! Det skulle vara så skönt att kunna lägga bort den över jul och nyår och inte tänka på den. Det här innebär att:
- på fredag måste jag ha skrivit klart inledning, syfte, frågeställningar, metod och tidigare forskning. Jag är nästan klar med alla delar, ska bara skriva till och utveckla några saker, förutom på tidigare forskningsdelen, som jag inte har skrivit ett ord på, på dator ÄN.

- på måndag (12/12) ska jag göra min fokusgruppsintervju.

- på tisdag-torsdag (13-15/12) ska jag transkribera intervjun.

- på fredag (16/12) ska jag skriva resultat och analys.

- i vecka 51 fram till onsdag så ska jag ha skrivit klart diskussionen.

Så ser min plan ut!! Tror att den närmsta tiden kommer att vara ganska fullbokad, men om jag klarar det här så kan jag ju säga att det faktiskt funkar att jobba tre dagar i veckan samtidigt som man skriver C-uppsats =)

 

Jag avslutar med en bild på hur jag vill att det ska se ut till jul

 




Kram på er




 


2011-12-06
14:32:29

huvudvärk
Hujeda mig så jobbigt det är! Den började igår och håller fortfarande i sig, jag fick faktiskt åka hem från jobbet, fixade inte allt ljud. Jag har vilat en stund, men den har ändå inte släppt!! Jag fryser samtidigt som jag är helt supervarm i ansiktet, kanske något på gång? Ja,ja, hellre nu än till jul! Jag ska iaf försöka sätt amig med lite uppsats-tjafs sen, men först blir det lite mer vila!

Idag är det TVÅ dagar kvar tills kusinens bebis är beräknad och det är bäst att h*n vill komma ut snart eftersom vi alla väntar och längtar efter att få gosa med den, iaf till jul =) Nu vill jag att alla som läser här kan hålla en tumme eller ett lillfinger på att h*n väljer att komma ut senast till helgen, snälla ;)

Jag vill ju köpa lite julklappar till bebisen, men jag vill gärna vänta för att se om det är en han eller hon =) Jag tror att det är en han och att den kommer på lördag (på nobeldagen).

I helgen ska vi åka ner till svärmor och ta en fika, måste även reka lite om vad  som kan köpas i julklapp ;) Vi hade ett förslag iaf, så det blir att kolla upp det och fixa det.

Nu ska jag vila lite!


Kram på er





2011-12-04
11:05:10

2:a advent!

Jag brukar alltid baka pepparkakor den 1:a advent, men i år blev det inte så, istället gjorde jag det nyss =) I fredags fick jag nått ryck där på kvällen och bakade 70 minimuffins

Såhär blev de!!! In i frysen så jag kan ta fram och dekorera dem när jag får besök =)

 

Igår efter julklappshandlingen bakade jag de bermda karelska pirogerna. De blev inte vackra för ögat, men jösses vad de blev goda, avnjöt några till frukost, de blev ganska små, så man kan äta många ;)

 

såhär ofina blev dem, men som sagt de var såååå goda! Ska nog satsa på att baka en tredubbelsats nästa gång. Efter detta bak satte jag igång med chokladbollar, och så några vaniljbollar oxå. Den här helgen har jag fått mycket gjort, men nu skulle jag behöva LÄSA (uppsatslitteratur) och dammsuga och skura golven, men vill inte göra det förrän Uffe är klar med Takfönster-bygget!

 

MEN jag har ju två torkställningar med ren tvätt, kanske ska ta tag i den och vika, stryka och hänga in i garderoben, wihoo! Vi får se vad jag prioriterar och vad jag hinner göra under dagen, förhoppningsvis ALLT!

 

Kram på er

 

 

 


2011-12-03
08:33:35

Julklappshandling
Börjar med att säga: Johanna, skönt med lite egentd!! De blev ju inte så sena, iaf inte Uffe =) Men som sagt man vet ALDRIG vad grabbarna hittar på =)

Igår hann jag ju med en hel del! Vid 20.40 blev jag rastlös och bakade en sisådär 70 stycken minimuffins (vanilj och choklad). Jag ska göra julcucakes av några av dem tänkte jag =) Idag är planen att jag och syrran snart ska åka och köpa lite julklappar och sen ska jag hem och göra Karelska Piroger för första gången i llivet! Jag har ju ätit dessa underbara piroger i hela mitt liv, men nu är det dags att lära sig att baka dem!! Det är ju vår uppgift att föra dessa finska traditioner vidare till våra barn och barnbarn. Det är så sorgligt att vi inte för dessa enkla traditioner vidare, det är ofta de försvinner med mor- och farföräldrar , men inte här inte!!! =)

Nu ska jag börja göra mig i ordning, byta kläder och fixa till håret!!

Jag längtar även till dagens middag: Stekt fisk, med kokt potatis och äggsås, mmmmmm! Vad ska ni göra i helgen??


Kram på er





2011-12-02
18:14:22

fredag = ensam =(
Hahaha, näevars det är ingen fara med mig =) Uffe har jobbat som vanligt och sen skulle han ut med jobbet och spela bowling och äta mat på O´learys. KUL för dom, de kan ju behöva lite roligt nu!

Själv har jag jobbat med uppsatsen, kokat kola och gröt och kan ni gissa vad jag gör just nu???? Tittar på troll-tider, så himla bra!! Kommer bara ihåg små snuttar men det kommer tillbaks nu när man tittar på det =)

Imorgon ska syster och jag åka in till stan och handla lite julklappar =) sen ska jag hem och baka piroger wish me luck!!!

Snart börjar årets julkalender, såg inte igår så jag måste se den idag! HAr ni sett den? Vad tycker ni? Sen ska jag kolla på Vampire Diaries! Me like ALOT =)


Kram på er