vagentilldromhuset

2010-05-31
19:01:58

biotop...

Tjohooo!!
Idag fick vi tillbaka biotopuppgiften och den är KLAAAARRRRR!!!!!! Tjohooo, nu kan jag lägga den bakom mig och ägna mig helt åt artikeln som ska skrivas. Allt till VFU´n är skrivet och klart. Om två veckor är det äntligen sommarlov och då ska jag njuta av ledigheten från skolan, ska ju jobba så jag blir ju inte helt ledig, men det är iaf bättre än att plugga just nu.

Pappa kom hit och sågade ner ett ruttet äppelträd, han fixade det på några minuter, hurra för pappsen =) Jag har ju dessutom lovat lite fler bilder så då ska ni få det =)

Skåpen på plats

 

ja, så blev det en bild på en blomma oxå ;)

 

Vem vet...imorgon kanske ni kan få en bild på luckorna till köket, det ni!!! ;)

Avslutar med ett citat

"Låt inte gårdagen ta för stor del av dagen"

See you later

 

 


2010-05-30
19:52:04

söndag...

Hejsan

Då var det söndag och dessutom söndagKVÄLL, jippi, nu är det snart måndag igen...nån som hörde min ironi =) Idag har jag skruvat ihop lite lådor till köksskåpen, firat mamma och nu sitter jag här och SKA ge er lite bilder från renoveringarna =)

Här kommer några =)

Det nya golvet i hallen...

 

Så ser golvet ut nu, det ligger på hela nedervåningen!!

 

    

Lite blommor från trädgården

 

Måste bara visa denna tapet som sitter på väggen vid trappan, den är ju bara sååå cool, svensktillverkad tyvärr har jag inget årtal, men den är ju cool =)

 

Nu får ni hålla er till tåls, lägger ut fler foton i veckan =)

 

Ha dä!!

 

 

 


2010-05-26
13:01:10

sjuk eller stressad???

Goddagens på er!!

Igår kände jag mig halvkrasslig, ont i magen, huvudet och kände mig frusen...idag/imorse vaknade jag med magknip och sprang på toa några gånger och sen lite kräk på det. Trevligt att jag skriver om det här =) Men nu är det nästan fem timmar sen och jag känner mig inte sjuk i kroppen, men har fortfarande ont i magen... är jag sjuk eller är jag bara sjukt stressad???? Det har varit ganska mycket den senaste tiden med renovering, skola och falska människor runtomkring. Idag åkte jag inte till vfu´n eftersom det var en heldag i skogen...kändes inte så lyckat med min mage ;) Imorgon är det skolresa och jag vill verkligen inte missa den, hoppas verkligen på att jag blir bättre...

Bilder jag har inte ens lagt in dom på datorn än, men som jag sagt tidigare så SKA jag göra det!!!!!! NI SKA få se lite bilder =) Är verkligen urusel på sånt känner jag nu, ska bättra mig!! Jag lovar!!

 

Nu kommer lite bilder på nya huset!!!

Här får ni iaf två bilder på huset från i höstas när vi flyttade in!!!

 

HA DET BÄST!!!

 

 


2010-05-23
16:11:34

dålig uppdatering...
Hejsan!

Jag veeeet att jag har varit skitdålig på uppdatering och inga bilder har ni fått heller. DÅLIGT!!! Men jag lovar att det kommer. Golvet i kök/matrum/vardagsrum är lagt och lackat. Han är en ängel, min Uffe!! Igår var elektrikern A här och fixade lite med elen, han ska komma tillbaka och fixa lite till...TACK!! Uffe ska börja sätta upp skåp idag...spännande =)

Bröllop: Ingen planering än, men vi har bestämt ett datum då planeringen ska börja...då får ni mer info =)

Ha det bäst!!




2010-05-16
17:14:15

häääj
Hääjsan!

Börjar med att  säga Tack Jossan!!! Grattis till dig oxå =)

Har haft fyra lediga dagar...två av dom gjorde jag ingenting och två av dom hade jag fullt sjå =) Jag har haft Signe här mellan lördag och söndag och det gick jättebra även om han valde att vara vaken i tre timmar på natten =) gissa vilka som var tröttast i morse??? Uffe och jag!!!! Det var iaf hur roligt som helst att ha henne här =)

Imorgon är det dags för två veckors VFU och sen är det bara TVÅ veckor kvar i skolan innan det är dags att gå på sommarlov =). Jag ska ha helhetsansvar i fem dagar och ska gör en exkursion med barnen samt att jag ska utföra intervjuer med barnen om hållbar utveckling för att ha till grund för en ämnesdidaktisk artikel som ska skrivas direkt efter VFU´n!!

Renovering: Uffe har lagt golv i hela nedervåningen och ska nu lacka golvet. Planen var från början att betsa golvet mörkt, men proceduren för att det skulle bli riktigt bra var sååå sjukt jobbig att vi valde att klarlacka golvet istället, tror att det kommer bli jättebra ändå ;) Ska lägga ut lite bilder på det senare...

Bröllop: vi har inte kommit nånvart med planeringen än, men vi måste fixa ihop ett första planeringsmöte...snart... =)

Kramisar på er



2010-05-13
09:04:14

tack Ida =)

godmorgon på er!!

Tack Ida!! Jag är jätteglad, men jag kan säga att jag har väntat länge ;) Nu är det äntligen dags =) Och självklart kommer jag att skriva om bröllopsplaneringen här på bloggen så att ni får veta vad som händer. Vi har iaf kommit fram till att det är mycket planering som gäller och vi kommer ta hjälp av underbara vänner som har gått igenom allt detta och även av syrran och hennes karl. Det är skönt att ha släkt och vänner som finns där för oss.

Kramisar på er



2010-05-12
18:05:29

nu leker livet igen =)
Halleloj!!!

Nu har jag lämnat in min biotop-uppgift, jag kommer garanterat få kompleteringar på den, men det gör verkligen ingenting. Det är bara så skönt att ha gjort den och att den är inlämnad=)

I helgen blir det golvläggning här hemma =) Uffe håller just nu på att slipa väggarna där nere, medan jag sitter här, stackarn. Vi ska ju betsa golvet oxå, men ska lägga ut lite bilder på det ändå när det är lite som är lagt =) Ni måste ju få se hur det går för mitt kök =) Eller mitt och mitt...det är väl nästan mest Uffes eftersom det är han som fixar med det just nu =)

Till min lilla gissningslek.... Ida...du gissade rätt =)...Uffe friade och bröllopet kommer att äga rum nästa sommar =) Inte nog med det så var mamma och pappa här nyss och berättade att dom ska betala min klänning =) Vem är gladast idag då???? JAG!!!!!!!!!!! Men pappa tyckte väl inte att jag skulle specialbeställa en klänning från Italien direkt ;) Var väl kanske inte min tanke heller ;)

 
hihi.....



2010-05-09
19:25:51

nisch hit och succession dit...

Hejsan =)
Skolan: det är så sjukt mycket i skolan just nu. På onsdag ska jag lämna in ett biotoparbete, som har pågått i 5 veckor och ska nu lämnas in...ahhhhh....hur ska jag hinna?? Har inte varit så stressad innan och kanske inte är det nu heller, bara sjukt trött på uppgiften! Uppgiften innehåller sammanlagt 14 delmoment och jag har väl tre stycken kvar, men måste nog ta kväll nu är helt slut!! =)

Hus/renovering: igår var Uffe och jag i Norrköping och inhandlade material till...ja vid det här laget vet ni väl vad vi sysslar med ;) Vi fick åka två vändor. Första vändan handlade vi grejer till ventilationssystemet, vi köpte de sista gipsskivorna, plast till golvvärmen och lite foam som ska ligga under golvet. Sen åkte vi hem och på vägen ringde jag min snälla faster P som snällt lånade ut deras släpkärra till oss och då bar det iväg till stan gen för att köpa 65 kvadratmeter golv (furugolv som ska betsas mörkt). Idag skulle Uffes brorson A komma hit och fixa lite eljobb, men han kommer nästa lördag istället. Vecka 19 innebär tre arbetsdagar och sedan ledig torsdag, fredag och då blir det golvläggning.

Gissningstävling: Jag skrev för ett tag sedan att det hände något väldigt roligt den 24 april när vi var på 30-års fest!! =) Kan någon gissa vad??? Inlägget innan kanske kan vara en liten ledtråd =) Feel free to guess =)

 

 

 


2010-05-04
17:53:43

...