vagentilldromhuset

2010-08-31
17:44:17

Ny design...
Hejsan på er!!
Min kusins dotter Sofie http://feliciasmammas.blogg.se ska göra en ny design åt mig =) Tack till dig!! Men jag undrar bara vad ni som läser min blogg skulle vilja se för bilder på header osv??

Svara gärna!!!



2010-08-29
09:08:49

god morgon...

...på er! Har det hänt något nytt?

Igår var det Regna marken och Uffe och jag var där. Vi kom vid 12-tiden och åkte hem vid 17.40.


bilden lånad från Google bildsök

Det var meningen att vi skulle jobba mellan kl 14-16, men vi åkte dit lite tidigare för att kunna gå ett varv och se vad som fanns. Vår arbetsuppgift var att sälja fika, vi skulle ta betalt och det var nästan lite för enkelt =) Vi fick dock veta att detta abetspass var inkörsporten, dvs nästa år kommer arbetsuppgifterna bli flera och ta längre tid ;) Vi hjälpte även till att städa undan och plocka lite efteråt, därav den senare hemfärden!

 

Vi var iaf hemma lagom till att se Joni Jaako´s 800 meters lopp igår på Finnkampen...fasen vilket lopp!! Han var ju helt fenomenal


bilden lånad från Google bildsök

Grattis till segern Joni!!

 

Näe, nu blir det att äta lite frukost och sen läsa lite. Vi höres

 

 

 


2010-08-27
09:15:36

IKEA

Det blir det idag!! Mamma och jag ska åka in till IKEA och köpa resterande av kökinredningen som ska vara i lådorna och skåpen, om det finns något nu i butikerna!

Här är den öppna spisen med lite svart kakel runt och jag måste nog säga att jag tycker det blev bättre nu än innan.

 

En av balkarna som ska sitta i taket, den här sitter mellan vardagsrum och matrum.

 

Här är bänkskivan som vi köpte, tror inte att jag har visat den ordentligt.

 

Här är en bild på kaklet också, ingen fog här än.

 

När jag kommer hem från IKEA får jag ta lite bilder på mina inköp så ni får se vad jag köpt!!

Trevlig helg nu alla!

 

 

 


2010-08-26
19:14:02

här igen =)

Japp, så är det! Jag har varit i Finspång och försökt få tag på min kära mamma! Jag ringde henne tidigare idag och skulle fråga henne om hon ville följa med mig till IKEA, men hon svarade inte så jag ringde till pappa för att se om hon jobbade. Pappa sa att hon slutade kl 13 (jag ringde vid 17 tiden) Ehh, hon borde ju vara hemma! Jag försökte ringa igen och åkte hem till henne, men allt var svart och dörren var låst (jag hade ingen nyckel med mig). Ringde säkert 10 gånger till jobbet, men ingen svarade där heller så jag åkte ner till Finspång igen med nyckel den här gången och fick se att hon slutade kl 21.30!!! Jag skrev en lapp och förklarade varför hon hade minst 15 misade samtal =) Mamma, mamma...

JAg handlade lite cult saker igår och här kommer några bilder på det..




Bye bye



2010-08-26
11:22:04

cult...
Var på stan igår efter att jag hade varit på VFU-intro. Sprang in på Mique och köpte lite cult saker, bla en svart pumpflaska för lotion, en pumpflaska i mosaikmönster och ett fat som det ska stå på! Jag ska lägga ut bild på det senare har inte fotat dem än.

Förkylningen håller fortsatt i sig och vill inte släppa taget om mig =( är trött hela tiden och ont i halsen och i huvudet, inte bra! Men hellre att jag är sjuk nu och kan börja träna som planerat V.36 (Korpen drar igång då), jag vill ju så gärna gå ut och gå, men törs inte så länge jag har ont i halsen... =/

Jag funderar på att åka in till IKEA kanske imorgon om Uffe vill ;) Kanske få med mig mamma oxå, hon är ju gräsänka from idag-söndag. Pappa har åkt i väg till Finland och ska se Finnkampen på plats, han har åkt med syrran, Jimmy och hans familj och släkt! Så vi får väl försöka se om vi kan se dom på läktaren någonstans ;)


Bilden lånad från Google



Jag hejar ju såklart på Sverige, men eftersom jag är halvfinsk så finns ju även Finland i mitt hjärta =)

Nu ska jag ta och maila min handledare på VFU´n och sen ska jag läsa lite mer kurslitteratur och sen blir det oxå att äta lite lunch, får inte glömma att äta, det är viktigt.

Ha en superdag!

 

 

 


2010-08-22
16:35:12

söööndag...

...japp, det är det och på tisdag börjar skolan =/ Skönt med rutiner igen, men skulle nog vilja vara ledig en vecka eller två till ;) Idag har vi varit inne i Norrköping och handlat två fuskbalkar till taket i köket, lite målarfärg och en skena till taket som tv´n ska hänga i.

Här har vi Stallone...eller nähe det var visst bara kusin Adde. Han var helt klart bäst på att ta bort läckten ;)

 

Syrran igen! Uffe vet jag inte riktigt vad han gör där i bakgrunden...

 

Klanen Andersson (Uffes sida)

 

Nu har det kommit på lite ny papp och ny läckt, men det ser ut som Nisse, Jimmy och syrran har lite fikarast här...

 

Jimmy och syrran vinkar till mig =)

 

Här är vår STORA gran som vi har på baksidan, vi har rensat bort lite grenar så att det blev lite ljusare under den och tanken är att det nästa år ska hänga en korg-gunga som jag kan sitta och läsa i :)

 

Uffe kunde inte slita sig från renoveringen idag trots att han är sjuk, så han har börjat kakla vid bänkskåpen. JAg ska ta lite bilder på det med så att ni får se dem.

 

Take it easy

 

 

 


2010-08-21
10:03:30

ny tillfällig design...

...jag var såå trött på den gamla mörka och tråkiga, därför valde jag en lite ljusare från snyggareblogg.se. Den gamla finns oxå på denna webbsida, men jag har haft den så länge nu att jag valde att byta ut den. Önskar att det fanns fler att välja mellan, men, men det är som det är ;)

Igår var jag på 18-års kalas, det var trevligt, vi fick både smörgåstårta och vanlig tårta, mmm, precis vad jag behövde ;) Nu kan den nyblivna 18-åringen köpa en hel del kläder iaf =)

Uffe Puffe ligger och snakar lite i sängen fortfarande och det är han såklart välförtjänt av, min älskling är nämligen lite sjuker, men hoppas att han snart blir bättre! Jag känner mig också lite halvdålig, men med min tur så bryter det väl inte ut förrän nästa vecka när skolan drar igång :(

Nu kommer det några fler bilder från takbytet...

Den gamla pappen och läckten på baksidan ska oxå bort.

 

Syrran skulle visa att även hon vågade sig upp på högre höjder ;)

 

Vi hade lite otur med vädret och fick slänga på lite presenningar på taket i väntan på bättre tider och väder

 

Uffe leker "gubben i lådan"

 

Syrran och kusin Adde hjälpte till på taket...

 

Nu börjar den nya pappen komma på och det var nog tack vare Uffes bror och brorson som var de enda som inte var höjdrädda!

 

Jobba, jobba, jobba...

 

Morbror Hannu ville testa liften =)

 

Pappa var en ängel och hjälpte till med en hel del markarbete som hade blivit lidande pga av all renovering.

 

Håll till godo, fler bilder kommer

 

Kram kram

 

 


2010-08-20
14:32:43

fredag och 18-årskalas...

Som sagt...idag är det fredag och vi ska iväg på ett 18-års kalas. Det är Uffes brorsdotter som idag fyller 18, när Uffe och jag blev tillsammans var hon bara 8 år, tiden bara flyger i väg :)

Jag jobbade i måndags, men har varit ledig sedan dess och fram till på tisdag, då börjar skolan igen så tillbaka till verkligheten. De här dagarna då jag varit ledig har jag städat en hel del faktiskt...det tog mig två dagar att städa hela huset bortsett från källaren och vinden. Nu är iaf all sot och damm borta, tack och lov! Uffe har varit i väg på kickoff med sitt jobb, de var utanför Enköping och de verkar ha haft en trevlig tvådagars vistelse! Det var under dessa dagar som jag passade på att städa, om Uffe hade varit hemma hade han städat på sitt sätt och jag hade nog blivit tokig ;)

I och med att jag städade hittade jag även kabeln så att jag har kunnat föra över lite bilder från kameran till datorn, ahh, så nu kan ni få några bilder iaf ;) Jag kommer så klart inte ge er alla på en gång ;)

Det här är mosaiken som bara ska vara där bakom spis och fläkt, sen kommer det vitt kakel på de andra väggarna, här syns även bänkskivorna lite och det är den högra som är fel och ska bytas. Man kan inte se nåhon skillnad på bilden, men den högra har vassa kanter medan den vänstra har rundade kanter, förhoppningsvis kommer den nya skivan snart.

 

Den nya "diskbänken" eller iaf de nya hoarna och  kranen, den gamla hade en avställningsyta på den vänstra sidan som tog upp hela bänkytan, det blev inte så fint, detta blev mycket bättre!!

 

Här är skänken med vitrindörrarna och bänkskivan, jag har tom ställt in lite glas :)

 

Nu kommer lite bilder på nya huset!!!

En bild som visar det gamla taket!!

 

Här är de gamla pannorna borta och det som syns är den gamla läckten och den gamla pappen, detta gjordes under första dagen! Bra jobbat Uffe och morbror Hannu!!

 

Här ligger alla pannor som en enda stor mosaikhög!!

 

Nu får ni nöja er med bilder för denna gång :) Kommer såklart fler snart.

 

Ha det bäst

Kramar

 

 


2010-08-13
16:47:44

Sorry...

...inte än, men nu ser jag iaf målet så snart kommer bilderna =) Men jag har surfat runt på en massa bloggar och skulle så gärna vilja ha en ny och SNYGG design på bloggen...undrar hur man gör???


Taket är i princip klart, det är lite pannor som ska kapas som ska fixas innan det är helt klart. Elen är klar så då är det bara lister, kakel och fogning, få rätt bänkskiva, och fixa diskbänken och vattnet så är köket klart...JIPPI...nu ser vi slutet på allt detta kaos =)

 

see you later...kanske med lite bilder ;)

 

 

 


2010-08-09
20:22:19

jag ska....
JAG SKA fixa bilder!!!! Men jag kommer inte åt kabeln till kameran så jag kan ju inte ladda in några på datorn. Jag LOVAR att dom kommer så fort jag får tag på den förbaskade kabeln ;)